Vårdcentral-trassel

I går morse ringde jag till min vårdcentral för att ta reda på vilken av tiderna de bokat åt mig som faktiskt gällde. Sekreteraren jag fick prata med verkade lite konfunderad över hur det hade kunnat hända, men såg att en tid bokats av en sköterska, och en tid av läkaren jag ska träffa. Ju förr jag får komma dit desto bättre, så jag fick behålla tiden på måndag. Det passar fint. Hellre två tider än ingen, men det var tur att jag såg det. Det kostar pengar att inte dyka upp.

Jag har inga större ärenden än att be om en remiss till en ny magnetröntgen, så det borde vara ganska enkelt överstökat. Svårigheten kanske blir att få en för hela ryggen och nacken, men det måste ju vara enklare att göra allt vid samma tillfälle. Ska jag ändå dit och ligga obekvämt där i den dyra maskinen, så gör jag det helst i en ”sittning”. Och det finns självklart ingen sån på en vanlig vårdcentral, utan det görs på annat håll.

Magnetröntgen för ländrygg i dag. Aj. Trassel på min vårdcentral.

Ingen allmänläkare har gjort en undersökning av mig på säkert tre år, och ändå är det allmänläkare som har ansvaret för EDS-patienter eftersom det inte finns några särskilda specialister. Sjukt. Vi får se hur han vill göra, vad han vill veta och vad han redan vet. Jag tror inte att det kan bli särskilt mycket sämre än vad det har varit, men jag ska kolla upp precis vad det är han borde göra om han ska göra en neurologisk undersökning, bara i fall att…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/vardcentral-trassel/

2 kommentarer

    • Tofflanjuni 24, 2014 kl. 09:16
    • Svara

    Just det. Den som inte gör fel kan straffas – i det här fallet ekonomist. Som så ofta när det gäller offentlig eller statlig verksamhet.
    Kram pårej och hoppas att du får hjälp!!!

    1. Ja, det är uselt. Nu hade jag ju tur som såg brevet innan jag åkte till landet, men det finns säkert andra som har råkat ut för samma sak och blivit tvungna att betala!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.