Kattens första promenad!

I går tog vi ut katten på en första promenad sedan han bröt klon och opererade tassen (med efterföljande infektion) för tre veckor sedan! Han fick slippa tratten, och verkade ganska glad över att få komma ut. Käkade lite gräs, spatserade lite och luktade på blommorna (eller vad de nu gör). Sedan parkerade han sig mitt i värmen där solen stekte som allra mest, och ville ligga där en stund. Han ser fortfarande hemskt ynklig ut, men det är på väg åt rätt håll.

Grå katt i koppel på sin första promenad sedan operationen!

Efter tio minuter tyckte vi att han borde lägga sig i skuggan i stället, så vi bar iväg med honom till ett bättre ställe. Tyckte vi. Då ledsnade han och ville gå in igen. Han verkade i alla fall bli på lite bättre humör av en kort promenad, och även om han inte käkade något själv efteråt, så tog han en sväng på muggen och kollade i alla fall var matskålen stod. Det är alltid det första han gör när han kommer in.

Provade ytterligare en liten promenad på kvällen när det blivit ”svalt” ute, och det gick faktiskt ännu bättre. Han gick en bra bit i koppel, och åt sedan några bitar torrfoder för första gången på evigheter. Stackarn är nog faktiskt deprimerad, och det är väl inte så konstigt. Tre veckor med tratt, tvångsmatning och mediciner, och ”brorsan” får göra precis vad han vill och gå ut när han känner för det. Vi fortsätter med små utflykter på tomten i dag också!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/kattens-forsta-promenad/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.