Luften på gott och ont

Jag känner mig så ovanligt frisk när jag är hemma i lägenheten i stan. Det är verkligen något i luften i stugan som gör att jag mår riktigt dåligt, men vad? Ingen aning. Pollen borde jag drabbas av längs grönområdet där jag bor också, men det är ingen fara. Mögel? Kvalster som vi inte har hemma? Mycket märkligt är det i alla fall, men det är faktiskt väldigt skönt att komma hem och sova några bättre någonstans där jag kan andas och ögonen inte kliar.

Tall, tallpollen

Men nu är jag tillbaka på landet, efter en jävligt lång dag. Gav mig av vid nio, först till apoteket, och sen till ett sista möte med sjukgymnasten (som jag inte tränar med). Skönt att avsluta det där faktiskt, för oavsett hur trevlig hon är så ger det mig inget särskilt längre, och då finns det ingen anledning att gå dit. Sen skulle jag till Dr. Feelgood, men det blev inställt och uppskjutet till nästa vecka. Det var ju tur att jag hade andra saker inbokade, och nu fick jag betydligt mer tid till det.

Som att äta en riktig lunch, till exempel. Och att klippa håret hos min favoritfrisör. Åkte till Rs jobb och med honom tillbaka till landet, så nu blir det inget mer av den frisk luften i sovrummet på ett tag, men det är skönt att vara här igen. Luften utomhus slår ju ändå det mesta.
Dessutom verkar det som att vädret ska rätta till sig lite framåt helgen. Och så var jag ju på röntgen i dag också, men det får ni läsa om i morgon bitti. Jag är trött.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/luften-pa-gott-och-ont/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Ett tips som alla allergiker (oavsett vilken allergi man lider av) bör testa är att utesluta all citronsyra ur kosten och se vad som händer. Konserveringsmedlet citronsyra är inte gjort av citroner utan av en mögelsvamp och brukar vanligtvis ha koderna E330- E333 och E380. Det finns i bröd, läsk, yoghurt, godis, glass, ost, juice, sylt, halvfabrikat, kex, kryddor etc Oftast hittar man citronsyran i billiga livsmedel. Jag vet flera som har blivit av med svåra allergier bara genom att utesluta citronsyran. Länkar till en intressant artikel.

  https://www.allt2.se/fri-fran-allergi/

  1. Jaha, där ser man! Ska hålla koll på innehållsförteckningarna på det jag äter och se vad jag kan utesluta! Äter sällan halvfabrikat, sylt, juice och sånt, men det verkar ju finnas citronsyra i lite av varje… Tack för tipset!

   1. All bröd, ost, glass etc innehåller alltså inte citronsyra, men det är i just nämnda produkter som syran brukar ligga och lura, man kan även hitta det i t ex fryst fisk och i snacks. Så det är bara att kika på innehållsförteckningen och hoppas på det bästa. Lycka till!

    1. Fisk! 😮 Ska verkligen hålla ett öga på sånt, tack!

  • M on juli 3, 2014 at 07:35
  • Svara

  Du har väl redan tänkt på att ha luftrenaren på landet, antar jag? =)
  I alla fall i sovrummet. Ni kanske kan ha dörren bara lite på glänt nog för luddskallarna att komma igenom springan.

  1. Ja, men R gillar den inte – han påstår att den luktar illa när den är igång?! Nu börjar det bli varmt i alla fall så man kan sova med öppet fönster (och myggnät).

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.