Roadtrip med husvagn

Som jag nämnde lite snabbt för några dagar sedan, så tänker jag och älskaren R åka iväg på en liten tur i Sverige med hans föräldrars husvagn. Vi åker nästa vecka, och det lutar åt Dalarna, Dalsland och Värmland. I de trakterna, i alla fall, för jag har knappt varit där. Inte sedan den svartvita tiden. Har inte sovit i en husvagn sedan jag var liten heller. Mina föräldrar hade en, och vi åkte på små turer då och då. Oftast bodde vi på samma camping hela tiden, men det tänker jag och R absolut inte göra. Fy fasen för att bo in sig på samma ställe mer än en dag eller två när man ska upptäcka saker!

Vi tänker inte leva något campingliv, utan husvagnen är med för att vi ska ha något drägligt att sova i, och att kunna laga lite enkelt käk. På våra tidigare roadtrips har vi bäddat i lastutrymmet på hans lilla buss de dagar vi inte bott på vandrarhem eller hotell, och även om vi får plats så är det inte överdrivet bekvämt, och jag har så svårt att ligga på ett plant underlag. Nu kommer jag helt enkelt kunna bädda och palla upp med extra madrasser och kuddar, och låta det vara så hela resan.

Husvagn i naturen

Men nu till problemet – vad gör man i de trakterna förutom att njuta av vacker natur, kanalen i Dalsland och ett och annat dopp i en fin liten sjö? R gillar teknik och knasiga små museer, men förutom museer gillar jag kultur, djur, mat och en fin promenad någonstans. Lite historia och lite kunskap får gärna vara med på ett hörn. Tänker inte trängas med alla andra i Nusnäs när det målas träponnys, jag vet precis hur en dalahäst ser ut, hur den målas och historien bakom dem.

Så om någon har tips på saker att göra i de trakterna, dela gärna med dig! Vi kommer inte att ha någon husvagn påkopplad hela tiden, utan åker på dagsutflykter från diverse ställen (som vi inte har bestämt ännu) och stannar där vi ser något intressant. Har kollat på respektive läns turistbyrå, men det är lite för turistigt, sponsrat och tråkigt. Hjälp!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/roadtrip-med-husvagn/

2 kommentarer

  1. Förstår inte folk som alltid åker till samma plats. Vad är kul med det egentligen?

    1. Nä, inte jag heller! Skittråkigt, samma gräsplätt, samma Foppatofflor, samma utsikt och ingenting att göra förutom att grilla och kolla på de andra husvagnarna…? Haha, uselt ju!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.