Tvångsmatning och katastrof

I dag åkte vi till människobyn för att handla lite saker till kattskrället. Han har magrat, och jag är less på att han bara äter gelén i mjuk kattmat, lite vatten, smör och kattgodis. Ger man godis är det inget fel på aptiten, men det är inget man blir särskilt frisk av, och säkert inte väldigt näringsrikt heller. Visst får han i sig något, men det duger inte. Så det var dags för tvångsmatning.

Åkte till den lokala djuraffären och köpte ett par burkar av något för katter som inte vill äta, och en spruta att trycka in det med i fall att han ändå inte skulle vilja stoppa i sig något. Man kunde blanda maten, som var som en mousse, med vatten eller laktosfri mjölk om det skulle behövas sprutas in. Sen gick vi till en vanlig mataffär och köpte upp oss på lite vanlig kattmat av annan sort, kattgodis, leverpastej, laktosfri mjölk och annat gott. Nu jävlar, tänkte vi.

Kom hem, gav honom godsakerna, tvingade i lite mer när han tyckte att han hade ätit klart. Sprutade ner svärmor med en hel del mat blandat med mjölk också. Sen tog R över operation tvångsmatning, och han fick i sig i lite grann i alla fall. Men efter den obligatoriska sårtvätten såg vi att det inte stod rätt till med klon på tån bredvid heller. Den hade blivit infekterad också! Vi åkte till den lokala veterinären, fick en akuttid, men de kunde inte göra så mycket med provsvar och sånt eftersom det var fredag eftermiddag. De såg att det var fler klor än de två som började lossna och vätska sig också. Min fina katt, som vanligtvis går under när matskålen är tom!

Grå katt vill ha mat. Är matskålen tom blir man orolig!

Blev hänvisade tillbaka till Albano, så vi hoppade in i bilen och åkte dit igen. Han har gått ner 450 gram på två veckor trots tvångsmatning och trugning, och är riktigt mager. Dessutom ligger han på gränsen till feber, och är allmänt blek och hängig. De tog lite prover, och han var som vanligt exemplariskt duktig när sköterskan stack några gånger för att försöka hitta lite blod, och när de samlade in var från såret för en odling. De behöll honom, för att försöka hitta vad det är som är fel, och förhoppningsvis ge honom näringsdropp och rätt medicin.

Så från vår plan att utföra lite tvångsmatning för att få honom att piggna till, så är jag utan katt. Visserligen är han i goda händer, men flera klokapslar som blir infekterade och är på väg att bli öppna hål in i tårna..? Nä, fy vad ledsen jag är. De ska ringa i morgon förmiddag, mer än så vet jag inte.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/07/tvangsmatning-och-katastrof/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.