Diskpåverkan och remissvar

Jag har ont. Inte så konstigt, även om vi inte ägnade oss åt några särskilt fysiskt krävande nöjen i Umeå så är det alltid jobbigt efteråt. Efter resan, efter sovandet, efter att komma hem, packa upp, packa om och åka vidare till lantstället. Dessutom glömde jag min korsett hemma, men det får gå ändå. Lite diskpåverkan på några ställen ska jag väl inte dö av – än på 50 år i alla fall.

Det var lite lustigt förresten, jag bokade en tid på vårdcentralen via Mina Vårdkontakter i går, för jag tror att läkaren kom tillbaka från sin semester då. Sen ringde han mig några minuter senare, men jag hann inte svara. Han hade inte hunnit få min begäran om en tidsbokning heller, för han berättade lite kort om diskpåverkan och de resultat han fått från magnetröntgenexperten (vilka jag redan är väl medveten om), och ville att jag skulle höra av mig. Vi gick helt enkelt om varandra. Han sa att han skulle försöka ringa senare, eller om jag kunde höra av mig och boka en tid, så vi får se om han får reda på att jag redan har gjort det innan han ringer igen.

Magnetröntgen ländrygg. Diskpåverkan.

Det var ju snällt att ringa i alla fall, det har ingen läkare gjort tidigare när det gäller att meddela remissvar. Snarare tvärtom, man går och väntar på besked i ett par månader, sedan ringer man och frågar varför de aldrig kommer. Då har de legat och samlat damm, glömts bort att ens skickas eller kommit tillbaka nekande utan att jag fått veta det. Så det känns ju i alla fall bra att jag finns i något slags medvetande där, sen får vi se hur det går med resten.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/diskpaverkan-och-remissvar/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Adrian Irelandaugusti 19, 2014 kl. 09:56
  • Svara

  Jag vet att ryggraden! * Kramar för Klara * Det är bra att se att du har en läkare tar ett intresse, jag tror det är ett gott tecken. 🙂 P.S. Google är ansvarig för något jag kan ha sagt att väcka förargelse. Jag litar bara att det faktiskt översätter och gör inte upp saker.

  1. Tack, jag tror också det! Google gör ett bra jobb! 🙂

  • Mariaaugusti 19, 2014 kl. 21:56
  • Svara

  Javisst är det sjukt, man måste oftast ringa och kräva svar 🙁
  Jag lämnade blodprover i slutet av maj, än har ingen läkare ringt mig, då jag ringde dit i juni fick jag ett luddigt svar av sköterskan, så jag antar att utredningen är nedlagd, men dåligt då man ska måste tjata, ringa och tajts ännu mer för att få info om sin hälsa.
  Hoppas din läkare fortsätter vara engagerad, åh hoppas du snart får en tid 🙂

  1. Tack! Ja, det är löjligt att allt ska ligga på vårt eget ansvar när vi är sjuka! Tyvärr fick jag ingen tid förrän i slutet av september när jag bokade genom Mina Vårdkontakter, men förhoppningsvis hör han av sig igen… Skönt att han ringde en gång i alla fall! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.