Ortoped-besök

I går var jag och träffade en ortoped på det stora sjukhuset. Igen. Den här gången var jag ju en aning osäker på varför jag skulle dit, för det hela handlade från början om att ortopedteknikerna på Team Olmed ville att min husläkare skulle skicka en remiss lik den han skrev när jag fick komma dit och prova ut korsetter. De sa att jag tveklöst skulle ha ortoser för armbågar och diverse andra saker också, men när jag kom tillbaka till husläkaren och berättade det frågade han mig:

Vad vill du att jag ska skriva då?

Ja, vad sägs om att jag har en svårare form av EDS och att jag bör ha stöd så att inte kroppen får ta onödigt mycket stryk? Att de faktiskt ville träffa mig igen, men inte kunde ge mig hjälpmedel gratis utan en ny remiss? Nåväl, i stället för att få komma direkt till teknikerna fick jag träffa en jävligt duktig ortoped. Han klämde och kände lite på armbågarna, och skrev utan tvekan en remiss till teknikerna.

Doktor, sköterska

Dessutom skrev han en remiss för röntgen av axlarna, för att se hur det står till med dem. Han var själv axelspecialist, och kände på en gång att de inte var som de skulle. Det fanns tyvärr inte särskilt mycket att göra åt dem, förutom att operera om det var riktigt illa, men det ville man helst inte göra på någon i min ålder. Han skulle göra ledproteser på en kille född 1960, och tyckte att han var väldigt ung för det – så jag antar att jag slipper en sådan operation ett bra tag framöver.

Nackdelen är ju att jag måste ha jävligt ont ett bra tag också. Han tipsade om koordinationsträning på ett fysiocenter i Haninge (långt bort), jag ska ringa och höra om de har tid för mig. Fick tid hos ortopedteknikerna om ett par veckor, och passar antagligen på att göra röntgen antingen på måndag eller i samband med utprovningen. Drop in. Bra ortoped, bra besök, dålig kropp.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/ortoped-besok/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.