Palla äpplen till en paj

Det har varit riktigt härligt väder ett par dagar. Synd att så mycket av min tid (av den jag faktiskt orkar göra något med) går åt till att sitta inne och forska och ringa runt. Men det finns i alla fall ork till att sitta ute med en kaffekopp i handen och njuta lite av vädret. Jag överväger att palla äpplen vilken dag som helst, för så här ser det ut när jag sitter på verandan.

Äppelträd med många äpplen. Tänkte palla äpplen till en paj.

Trädet står på grannens tomt, men frukten är på min sida. Det kan väl kan väl knappast räknas som att palla äpplen när hela grenen hänger över till min sida? De är nästan mogna, så det kan nog bli en finfin paj. Eller tio. De ät himla goda nu i alla fall, innan de blir så där mjöliga. Äpplen ska vara hårda och lite syrliga, annars gillar jag dem inte. Jag har inte tålt äpplen särskilt bra, det är någon slags korsallergi med pollen och sånt, men det blir bättre när jag skalar dem. Eller tillagar dem.

Om det är så att jag måste operera ryggen framöver så måste jag äta upp mig lite, och då är ju paj med pallade äpplen ett av det godaste och billigaste sätten att göra det på. Frukt är nyttigt.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/palla-applen-till-en-paj/

2 kommentarer

    • Piafia on augusti 30, 2014 at 08:36
    • Svara

    Sådana härliga röda äpplen finns i en trädgård på min jobbväg! Men kan man knacka på och fråga om man kan palla lite…? De verkar inte vara familjen-plocka-sylta-safta? 🙂

    1. Klart man kan! De uppskattar nog att slippa ta hand om det eller kratta bort dem i höst! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: