Utflykt och 4H

I går åkte jag och E på en liten utflykt utanför stan. Vi hamnade vid något friluftsområde med en camping och en badplats, så vi tog en promenad. Vi hade knappt börjat gå förrän jag fick syn på något fluffigt och mjukt på höger sida. Ett får! Vi avvek direkt från vår rutt för att gå och kika, och det visade sig vara en 4H-gård! Ha! Har inte varit på en sådan sedan jag var liten, tror jag.

Arga Klara klappar ett får på en 4H-gård

Jag var självklart tvungen att klappa allt som gick, och just den här filuren var väldigt trevlig och sällskaplig. Och jävlar, så mjuk. Det gick att stoppa in handen en decimeter in i pälsen, den var liksom kompaktfluffig. Det gick ett par kalvar i den där hagen också, och sen kollade vi på grisar. De stank och hade dåligt bordsskick, som väntat. Sen hittade vi den här.

Grå kanin på 4H-gård

Sjukt söt, onaturligt mjuk, och väldigt sällskaplig. Dessutom till salu, men jag har ingen plats för en kanin – dessutom får man nog inte ta med dem på ett flygplan hem… Den fick i alla fall en hel del av min uppmärksamhet. De hade ett par små ponnysar också, men de var inte så sugna på att umgås.

Det var inte mycket folk på den där 4H-gården, men det var väl inte direkt säsong – trots att det var helg. Vi försökte köpa en glass, men i vår kontantlösa värld var det omöjligt. Vi promenerade helt enkelt vidare genom området efteråt, och det var riktigt mysigt. Mmm, fluffiga djur!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/utflykt-och-4h/

2 kommentarer

    • Monicaaugusti 18, 2014 kl. 10:56
    • Svara

    Åh en fransk vädur, kaninen. Jag har haft uppfödning på den rasen en gång i tiden. De är så söta och goa de små liven. Det var en rolig tid. Innan all skit kom…

    1. Åhh, den var hur fin som helst! Skulle gärna ha en kanin, men inte i lägenhet i stan. Får nöja mig med att klappa dem när jag ser dem någon annanstans! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.