Ljuvliga skaldjur

I lördags var det fest hos Rs föräldrar igen, med ett berg av skaldjur! Den här gången var det både mer och lyxigare än förra gången, vilket bara var för ett par veckor sedan. Ett kilo svenska signalkräftor, helt underbara, och ett kilo ”vanliga” jumbokräftor från stormarknaden. De var väldigt goda också, men inget kan nog riktigt jämföras med färska svenska kräftor.

Förutom kräftorna kalasade vi även på två kilo räkor, varav en del av dem rökta av herrn i huset, med aioli. Det var så gott så jag nästan dog. R äter inte så mycket skaldjur, han tycker att det tar för lång tid att skala dem och att det inte är riktig mat, så han fick kött och potatis i stället. Visserligen smakade han ett par kräftor och åt några räkor efteråt, men det var inte många. Så vi var tre personer som delade på hela härligheten, och jag skäms inte över att meddela att jag förmodligen åt mest av alla.

Rökta räkor

Det verkar inte finnas någon gräns för hur mycket skaldjur jag kan äta. Det är så sjukt gott att jag knappt vet var jag ska ta vägen! Jag tänker köpa ett paket kräftor vid tillfälle och ha i frysen till senare i höst eller vinter, så att jag har något ljuvligt att kalasa på en mörk och tråkig dag när jag är ensam hemma. Åh, det har varit en riktigt fin helg. Mer om den lite senare!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/ljuvliga-skaldjur/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.