Nya ortoser för armbågarna

I går var jag alltså på Södersjukhuset för att prova ut ortoser till armbågarna. Jag fick träffa en supertrevlig kille, som jag mötte som hastigast en gång tidigare när jag var där och provade ut mina ryggkorsetter. Vi snackade lite om problemen, och han plockade fram det han trodde var den bästa lösningen. Det blev stadiga grejer.

Ortoser för armbågar

Fick såna här ortoser till båda armarna, och de verkar riktigt bra. Jag kan ställa in hur många grader det ska gå att böja armbågarna, eller fixera dem helt om jag nu skulle vilja det. Jag föredrar att kunna röra lite på armarna när jag sover, annars brukar jag oftast vakna och ha panik över att jag inte kan röra armarna. De har mjuka kuddar på insidan, och är inte alls obehagliga att ha på sig.

Ortoser för armågarna på Arga Klara. Ehlers-Danlos syndrom.

Trots det är det verkligen en vanesak att sova med dem, för jag är ju extremt överrörlig och kan vakna med armarna lite hur som helst. Att då nu ha något som stoppar rörelsen kommer säkerligen att få mig att vakna då och då – det gjorde det i natt – men jag tror att man vänjer sig. Jag har ju vant mig vid både korsetter och handskena.

Förhoppningsvis gör de att jag inte har lika ont i armbågarna när jag vaknar, och i förlängningen att jag kan använda armarna utan att ha lika ont. Jag fick även två nya korsetter till ryggen, likadana som de jag redan har. Deras livslängd är ungefär ett år, så då slipper jag komma tillbaka så snart. Om det inte skulle vara något annat som krånglar med kroppen, eller med mina nya ortoser. Skulle jag behöva dem dagtid så blir det svårt att dölja dem under kläder, men det går i alla fall att ha dem utanpå något tight. Hoppas ändå att jag slipper det, jag tycker inte riktigt att robot-looken klär mig…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/nya-ortoser-armbagarna/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterseptember 6, 2014 kl. 17:55
  • Svara

  Människa-maskin kommer närmare. Snart har vi Robocop här. Finns ju helgrymma proteser idag. Lite motorer på alla prylar du har och ett par såna däringa Google Glass så är du nästan en cyborg. Närmare en maskin än så kan du nästan inte komma. 😀

  ”Resistance is futile. Prepare to be assimilated.”

  1. RoboCop var min första tanke också. Jag rustar för krig. :mrgreen:

  • Tofflanseptember 7, 2014 kl. 12:29
  • Svara

  Det där ser ut att vara riktigt bra grejor! Hoppas att du får lindring om nätterna.

  1. Ja, rejäla doningar! Det verkar som om det tar några nätter att vänja sig, första natten gick bra men i natt var det hopplöst. När man har fixerat dem någorlunda börjar det självklart klia på näsan, och så vidare…! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.