Preventivmedelsrådgivning

I dag var jag ute i den stora vida världen och besökte gynekologen för preventivmedelsrådgivning. Spännande va? Ni som inte är intresserade kan ju sluta läsa nu, för jag tänker berätta om det ändå. Min närmsta mottagning ligger vid Gullmarsplan, nära och bra, och de har generösa öppettider. Dessutom är de trevliga. Men, de har enbart dropin-tider för preventivmedelsrådgivning, och i mitt fall suger det.

Det innebär alltså att jag inte har en aning om hur lång tid jag får vänta när jag kommer dit, och det blir minst 40 minuters extra väntan när jag ska boka en taxi hem, eftersom jag inte har någon aning om när jag är redo att åka. Och så är det svårt att sitta och vänta för länge också, så dropin är helt värdelöst i mitt fall. Men de har enbart dropin för preventivmedelsrådgivning, så det var inte så mycket att välja på.

Gul tecknad taxi. Intyg till färdtjänst. Att ansöka om färdtjänst. Vänta på dropintid vid preventivmedelsrådgivning.

Fick prata med en barnmorska som självklart inte kände till något om medfödda bindvävssjukdom, trots att det mesta av fortplantningsgrejerna består av bindväv. Det kan alltså bli problem – eller rättare sagt, det är nästan alltid problem – för oss som har just ett sådant syndrom. Hon verkade i alla fall lite intresserad och läste på lite snabbt, och hittade vad hon trodde var ett bättre alternativ än att fortsätta med hormonspiral, som jag har haft de senaste fem åren.

Kan inte påstå att jag är helt nöjd med den jag har haft, men jag visste inte om det fanns något bättre alternativ än att operera bort allt – och det känns inte som om det är högaktuellt på ett bra tag om jag måste operera ryggen igen snart. Hon tog i alla fall ur spiralen och gav mig en spruta i röven i stället, och den ska jag få var tredje månad. Får utvärdera det hela under åtminstone ett halvår innan jag vet om det är bättre, men det känns bra att inte ha främmande föremål i kroppen. Det blev i alla fall en jävligt lång eftermiddag med alldeles för mycket väntan, men nästa gång jag ska dit har jag i alla fall en spruta med mig och vet hur lång tid det tar att få den. Hurra.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/preventivmedelsradgivning/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.