Promenad och svamp i storlek XL

Det blev ingen större utsvävning i går kväll, men det blev en lång och trevlig promenad längs en stig i Nacka-reservatet. Vi stötte på en liten grupp rådjur som var helt orädda när vi jag stod och pratade med dem, men det var för mörkt för att de skulle fastna på bild. Sen hittade jag en svamp – en stor en!

Den lyste upp gräsmattan på långt håll, så jag gick och skulle ta en närmare titt. Någon hade antingen sprungit omkull den eller redan plockat den, trots att jag tror att det är förbjudet att plocka svamp och dylikt just där. Jag är inte säker. Men eftersom den redan var plockad så fick den följa med en bra bit på vägen, till närmsta lyktstolpe. Så här såg den ut, haha!

Stor svamp, flugsvamp

Det är en flugsvamp, så det blev ingen kvällsmacka av den. Men min farfars mor åt flugsvamp då och då, och påstod själv att hon aldrig tagit någon skada av det. Bara man förväller dem tillräckligt många gånger antar jag att det går bra, för vi har väl knappt några svampar som man dör av. Leverskador, visst, men i jämförelse med alla mediciner jag äter så tror jag inte att det är någon större skillnad. Jag såg nog lite lustig ut där jag gick runt med min stora svamp, men det bjuder jag på. Den var rolig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/promenad-och-svamp-storlek-xl/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.