Veckans minus, vecka 39

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan går veckans minus till alla företag som förmodligen under en lång tid har öst ut pengar på produktutveckling, nya förpackningar, design, fotografer, PR-firmor, kampanjer och reklam för sina ”nya” produkter som säljs till förmån för Rosa Bandet i oktober. Jag fick ju ett urbota dumt erbjudande från en kommunikationsbyrå som ville ge mig kanelbullar med rosa pärlsocker från Bonjour, och de ville skicka dem med bud. Bud! Det är inte billigt.

Kanelbulle från Bonjour med rosa pärlsocker, till förmån för Rosa Bandet. Fick ett erbjudande från en kommunikationsbyrå. Veckans minus

Jag tänker inte köpa en enda rosa produkt, för jag tycker att det är skamligt att företagen inte bara skänker en summa till Cancerfonden i stället. Kommersialiserade ”donationer”, som de själva blir rika på för att många köper allt som är rosa utan att tänka efter. Det finns ju faktiskt produkter som är cancerframkallande, men säljs i rosa förpackningar och en del av priset går till Cancerfonden. Heh?

Och det där med att köpa ett nytt rosa band varje år? Varför? Spar på miljön, ge inte pengarna till en massa mellanhänder. Alla kanske inte tänker det, men kostnaderna för att tillverka och transportera banden, hantera dem av butikspersonal, exponering, reklam, och sedan skicka tillbaka dem när kampanjen är slut, det är påverkan på miljö och kostar en jävla massa pengar. Skänk den där tjugan direkt till Cancerfonden i stället – då gör du betydligt mer nytta. Tänk ett steg längre än att bara köpa det av rutin. Veckans minus till företag som profilerar sig med att sälja rosa produkter. De syns, men i mina ögon ser det jävligt illa ut.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/veckans-minus-vecka-39/

2 kommentarer

  • Maria Jilinaseptember 28, 2014 kl. 23:00
  • Svara

  Jag köper rosa bandet varje år, men sen så ger jag pengar direkt till cancerfonden varje år och har ju även min insamling för rosa bandet på min blogg varje år :).

   • Klaraseptember 29, 2014 kl. 08:45
    Författare
   • Svara

   Ja, det är bra! Fler som tycker att rosa bandet är viktigt borde starta egna insamlingar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.