Veckans minus, vecka 43

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan går veckans minus till det sanslösa äcklet som råder på stadens badhus, och även i sjukhusets varmvattenbassäng där jag går och tränar. Jag skämtar inte när jag säger att en del av tanterna (jag är yngst, med extremt god marginal) verkligen inte har en aning om vad som är okej eller inte i ett omklädningsrum där man är tvungen att duscha både före och efter badet. För det första är det inte alla som gör det före badet – oerhört vidrigt. Om de struntar i att duscha efteråt skiter jag fullständigt i, men man duschar innan man går i bassängen, punkt slut. Dessutom plockar man upp håret efter sig i golvbrunnen om man tvättar det efter badet och det faller loss i stora tussar.

Vatten i bassäng. Varmvattenbassäng och skonsam träning. Veckans minus går till äckliga människor.

Men det som har äcklat mig mest hittills och är veckans minus grande, är hur folk använder hårtorken. Det är en väggfast hårtork (som sitter för högt upp för mina axlar så jag kan inte ens använda den, trots att jag är 1,75), och folk verkar tro att det är någon slags intimfläkt. Den är inte särskilt varm, och har ett väldigt långt munstycke. Det här har jag sett folk göra:

 • Trycka den mot håret för att torka håret
 • Trycka den mot fötterna och tårna för att torka dem
 • Torka underlivet och röven med dem – under en handduk så att man inte ser om den vidrör något
 • Trycka den mot armhålorna

Ehh, varenda en av de där sakerna förtjänar ett veckans minus! Det har inte varit ett enda träningstillfälle utan att jag säger åt någon att hårtorken är just en hårtork och inte ska vidröra någons kropp eller hår, men det verkar inte gå fram. Vi går på rehab för att vi har ont eller är sjuka. Många som har ont eller sjuka är extremt infektionskänsliga. Hur jävla svårt ska det vara att fatta hur man beter sig? Veckans minus till alla äckliga människor som inte kan visa lite hänsyn.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/veckans-minus-vecka-43/

6 kommentarer

2 pingar

Hoppa till kommentarformuläret

  • Miaoktober 26, 2014 kl. 22:14
  • Svara

  Visst är det illa hur vuxna kan bete sig, jag tycker det är illa på många ställen och i många sammanghang.
  Vi har ett badhus med en varmvatten bassäng där allmänheten får bada, förra vintern var jag dit nån gång, men det är alldeles för mycket folk för att man ska kunna träna på ett bra sätt tyvärr, men jag uppmärksammade också detta med bland annat hygien, som en karl som spottade i vattnet, för han vill provocera folk, sen en del som använder duschmunstycket som du skrev om hårtorken, att man liksom gnuggar det mot kroppen, både här och där, väldigt vidrigt. jag tycker det är otrevligt, åh är dessutom rädd för infektioner då det blir mycke strul med mediciner mm, om folk bara kunde sköta sig så kanske vi skulle ha mindre smittspridningen i samhället, som en sak, tvätta händer noga och ofta är en bra sak för att minska smittor men det verkar inte många ha fattat, tyvärr……:(

  Nä mer renlighet i samhället 🙂

  1. Det är fruktansvärt! Vad äckligt med spott och gnuggande, så gör man bara inte! Har man en sjukdom eller är infektionskänslig så kan det orsaka riktigt stora konsekvenser – egentligen helt i onödan bara för att folk inte kan sköta hygienen!

  • Jörgenoktober 27, 2014 kl. 08:35
  • Svara

  Briljant skrivet – helt enkelt. Behärskar inte den konsten själv. Men är en djävul på att känna igen en snyggt skriven Krönika!!!

  1. Tack så mycket! 🙂

  • Piia-Liisaoktober 27, 2014 kl. 10:07
  • Svara

  Jag tränar i bassäng två gånger i veckan. Det är den enda träningsformen som jag kan träna på pga EDS. Och jag torkar mig med hjälp av hårtorken pga att mina händer och armar inte riktigt orkar med handduken. Jag har ledsagare som hjälper mig med handduk. Hårtorken är jag noga med att håll minst 15-20 cm från kroppen och mer ändå beroende var på kroppen jag torkar mig. Skulle aldrig komma på tanken att låt munstycket på hårtorken vidröra vare sig kropp eller hår. Jag själv vill ju inte att någon ann skulle göra så – alltså gör inte heller jag det. Jag torkar mig öppet, så att mina träningskamrater kan se vad jag gör. Alltså behöver ingen reta sig på att jag tar hjälp av hårtorken när krafterna tryter.

  Jag håller helt med dig om att trycka/gnugga hårtorken mot kroppen är ohygieniskt, äckligt! Samma gäller att gå i badet utan att duscha. Där slarvas nog en hel del och inte sällan hör jag kommentaren: ”Jag duschar hemma”, likaså att duscha utan baddräkt. I och med att jag är på ett sjukhus råder parfymförbud – alla produkter som vi använder, före och efter ska vara parfymfria. Kan säga att där är det nog en och annan som hör illa. Det som är tråkigt är att flera är mycket känsliga och blir sjuka av sprayer och parfymerade produkter av diverse slag. Att inte kunna träna pga av andras nonchalans är bedrövligt.

  Det står uppsatt information om att sjukhuset är rök- och parfymfritt sjukhus, men efterlevnaden varierar. Rökning finns uppsatt fina platser för så att ingen ska behöva stå vid entréer…
  Parfymdofter kan vara nog så starka, även i omklädningsrummen.

  Tack för att du lyfter detta problem med hygienen i omklädningsrum och bassänger. Det tål att upprepas!

  1. Ja, bedrövligt är verkligen ordet! Alla är vi olika, och alla klarar inte allt (jag brukar få vänta tills mina ben har lufttorkat), men att begå snusk i ett omklädningsrum i ett sjukhus eller var som helst inom vården är både respektlöst och äckligt.

   Det är tyvärr inte många som vågar säga till, men jag hoppas att det ändras. Det hjälper inte att titta irriterat på någon som gör på de viset, för de har uppenbarligen inte förstått att de inte kan göra så!

  • Varmt och kallt om vartannat i bassängen -november 7, 2014 kl. 09:18

  […] kallt i omklädningsrummet, så efter den obligatoriska skållheta duschen, (för de som inte är äckliga människor, alltså) så sitter man och fryser ett tag innan man får komma ner i bassängen. Det verkar inte […]

  • Snack om träningsprogrammet -januari 23, 2015 kl. 17:22

  […] det ju enormt mycket enklare att träna fortsättningsvis. Inga ombyten och äckliga duschar och hårtorkar på […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.