En snygg klocka!

Jag gillar snygga klockor. En riktigt snygg klocka, helst med lite diskret bling, är bättre än många armband. Nu för tiden är det ju inte lika vanligt att man har klocka på armen som att använda telefonen, men för 20 år sedan var det ju helt annorlunda. Hade man inte ett armbandsur kunde man inte vara säker på att kunna få reda på hur mycket klockan var. Tjusiga armbandsur var både ett smycke, en statussymbol och något man behövde rent praktiskt.

Armbandsur, klocka

Att märkesklockor är statussymboler gäller ju fortfarande, men oavsett om man har en märkesklocka eller en som kostade hundra spänn, så tycker jag att det är lite synd att man inte ser fler klockor på folks handleder. Jag tycker att det är snyggt. Har själv en Michael Kors-klocka från klockor.se – jag använder den ofta. Inte bara för att den är snygg, utan även för att slippa dra upp telefonen varje gång jag ska se hur mycket klockan är. Särskilt på vintern, när man har en massa kläder och vantar och grejer på sig, är det besvärligt att dra upp en smartphone bara för att kolla tiden.

Varför använder inte fler människor klockor, egentligen? Är de för upptagna med att kolla saker på sina telefoner hela tiden så att de ändå inte behöver några? En fin klocka med ett bra urverk är ett riktigt fint hantverk, och det vore synd om det så småningom dog ut för att vi kollade på en dator i vår telefon i stället. Jag ska nog börja använda en klocka lite mer ofta. Använder du armbandsur?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/en-snygg-klocka/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.