Helgen och dess nöjen

I helgen var jag och R på stan en stund, på lördagen. Han skulle köpa en ny vinterjacka, och jag skulle göra en kort intervju till en avhandling om något jag skrivit om tidigare. Det var inte särskilt mycket folk på stan, men grått och trist. Och ganska kallt. Efter intervjun skulle R möta mig på Söder, men han var på andra sidan stan och jag fick vänta i en halvtimme. Fördrev tiden på Myrorna, hittade en skinnjacka med muddar som jag har letat efter i två år, och när R kom köpte han den till mig – han var skyldig mig pengar. 215 spänn för en skinnjacka är bra. Visserligen var fodret lite slitet, men det gör inte mig något.

Vidare skulle jag följa med och kolla på de jackor han hade sett ut. Jag var lite rädd att det skulle vara typ gröna Fjällräven-jackor med skinndetaljer på armbågarna (det finns inget fulare än den typen av jackor, med undantag av jeansjackor), eftersom han främst kollade i friluftsbutiker. Men han hade faktiskt lyckats hitta en svart som såg nästan normal ut, förutom att den hade en jävla massa fickor. Alla blev nöjda, utom hans plånbok. Hans jacka kostade 3000 kronor mer än min.

Sen åkte vi hem till mina föräldrar och käkade middag. Laxtoast med pepparrot, oxfilé, hasselbackspotatis och vitlökssmör, och så äppelpaj. Min mage har inte varit så full på väldigt länge, men är det gott måste man äta mycket. Och oxfilé är så jävla gott!

Hagbard utbrister "Oxfilé"! Helgen bjöd på mat och shopping.

Det blev inte så sent, men jag hade ändå varit hemifrån i mer än 8 timmar sammanlagt när vi kom hem, och det är betydligt längre än vad jag är van vid och orkar med. Sa till R när vi kom hem att jag inte orkade säga något mer på hela kvällen, och så blev det. Ja, det var en del av helgen i alla fall. Det var tydligen en söndag också, men det tar vi sen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/helgen-och-dess-nojen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.