Tävla i städning

Vem fasen vill se ett program på tv som handlar om städning? Och mer specifikt, vem vill se ett program där folk tävlar i hur duktiga de är på att städa? Varför sänder en tv-kanal det på riktigt bra sändningstid? Och en fråga till: Varför vill man vara med i ett sådant program? OCD? Man förstår inte hur ointressant det är att veta hur bra någon är på att städa? Det handlar om “Sveriges Städmästare“.

Många frågor, inga svar. Ok att man har program där man tävlar i matlagning, musik eller att sy, men att städa? Alla städar väl utefter sina egna krav på renlighet, så hur fasen ska en domare kunna betygsätta om man har gjort ett bättre jobb än vanligt, eller jämför de bara med sin egen standard för städning? Det lär ju inte finnas en nationell standard… Jag har sjävklart inte ens sett programmet, bara en trailer, och det var något av det dummaste jag sett.

Sopa, kvast, städa

Däremot såg jag en snutt av den där svenska kopian på Project Runway, men det var som en lågbudgetvariant av de sämsta deltagarna någonsin. Självklart kan Sverige inte mäta sig med de designers som finns i USA med tanke på folkmängd, men så dåligt trodde jag inte att det skulle vara. Jag såg som sagt bara tio minuter, men en del saker såg ut ungefär som de klädesplagg man sydde i syslöjden. Nä, man måste verkligen inte kopiera allt. Och man bör inte ha ett program där man tävlar i städning, för tusan. Bakning, grillmästare, usla bilförare, folk som förstör sina hus. Vad kommer sen? “Sveriges idioter” vore ju lämpligt.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/tavla-stadning/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Det finns en anledning att jag inte har kabel-tv. Inte ens de bra kanalerna som Discovery och National geographics är som de en gång var. Det var ibland bättre förr. 😀

  Jag har en kompis som skulle kunna vara med i det där städprogrammet. Han har en allvarlig störning av mysofobi men är även mer kolerisk än de flesta. Det är en kombination som inte funkar för tv.
  Nu vet jag inte om jag är rätt person att tala om vad som är bra tv men nog fan måste vanligt folk själva kunna välja vad de vill titta på. jag tittar gärna på tv som lär mig något. Andra gillar Paradise Hotel.

  1. Självklart får folk se vad fan de vill, men jag hävdar att dumma tv-program fördummar eller stagnerar människor. 10 timmar städ-tv eller 10 timmar dokumentärer måste göra någon skillnad!

  2. Jag föredrar i alla lägen 10 timmar dokumentärer före all form av städning. Här städas det bara när det är absolut nödvändigt. Jag hävdar med en druckens envishet att vi idag har det alldeles för rent runt omkring oss. Allergier, astma och allsköns annat som var och varannan unge har fanns inte när jag var barn.
   Näää…. Hemma hos mig får dammelefanterna leka fritt tills jag orkar lyfta ut dom. 😀 Och nej, jag mår inte dåligt, är aldrig sjuk men slår mig då och då. Tror dock det beror på annat än dålig städning.

   1. Man kan göra sig riktigt illa av städning, har jag upplevt! 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.