Veckans minus, vecka 48

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Inte heller den här veckan är det någon tvekan om vad som får veckans minus. Jag blir nekad vård på Karolinska Institutet för mina reumatiska besvär för att jag har de där tre bokstäverna EDS. Även den andra remissen som min husläkare skrev blev nekad – antingen för att de såg sedan den förra remissen för ett par veckor sedan att jag har EDS, eller för att husläkaren inte skrev en ordentlig remiss. Hon förtjänar förresten veckans minus också för att hon skrev EDS trots att jag uttryckligen sa åt henne att inte göra det.

Minus. Veckans plus blir hädanefter veckans minus!

Jag har självklart anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, eftersom det är fullständigt förkastligt att neka en patient som har reumatiska besvär från alla grupper utom en vård. Särskilt när EDS till och med listas på Reumatikerförbundets hemsida under reumatiska sjukdomar. Både husläkarna och de reumatologiska klinikerna får ta och börja läsa på lite, för det här står inte bara mig dyrt. Det kostar skattepengar, och jag tvingas lägga tid och kraft på att skicka egenremisser till andra reumatologiska kliniker. Veckans minus, tveklöst.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/veckans-minus-vecka-48/

2 kommentarer

 1. Usch… :'(

  Min husläkare kommer skicka remiss till reumatolog pga rekommendation från ortoped…
  Har en bra husläkare.. som skriver bra remisser..
  Men kan inte neka till att jag har viss oro om jag ens får komma till nån.
  Bor ju i Sthlm oxå…och det du skriver e rent vansinnigt hemskt.

  Kram!

  1. Är det till KI blir det förmodligen nej om eds nämns 🙁 Jag ska skriva egenremiss till S:t Göran eller Ersta, vi får se hur det går…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.