Fika och bio

I går släpade jag med mig älskaren R ut i december-Stockholm. Kallt, halt, mängder med folk – men vi kom ut. Fika och bio stod på schemat. Vi mötte upp bästa M vid Hötorget, skaffade biobiljetter, och sen gick vi och fikade. Pratade ikapp ett par veckor, blängde på de enorma mängderna folk och lyxade till det med en god fika. R valde att lämna oss och gå och köpa julklappar i stället, vilket var lite synd. Hade gärna umgåtts med honom också…

Han var i alla fall färdig innan filmen började och gjorde oss sällskap en liten stund, men då var han både trött och sur efter en stund i trängseln. Det var i alla fall väldigt lugnt inne i biografen. Det verkade som om folk i allmänhet inte hade tid att gå på bio, för det måste ju masskonsumeras nu. Vi såg “Nightcrawler” med Jake Gyllenhaal, och den var riktigt bra.

Film

En psykopatrulle om en man som bestämmer sig för att bli nyhetsreporter, och gör både det ena och det andra för att få bra videoinslag att sälja till nyhetsstationen. Jag gillar Jake Gyllenhaal, men det var inte någon topprestation av honom i den här filmen. Historien däremot var ganska underhållande. Jag hade nog aldrig gått och sett den om jag inte fått biljetterna, men jag är glad att jag gjorde det – det var en helt okej film!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/fika-och-bio/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.