Veckans minus, vecka 52

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan blir det årets sista veckans minus, och nästa år blir det inga veckans minus. Tror jag. Det är så himla många saker som har förtjänat veckans minus det här året som gått, och jag klagar högljutt över dem ändå. Det är saker som förtjänar veckans minus varenda dag – allt från att jag inte får upp kylskåpsdörren när jag är hungrig, till att jag ligger vaken av smärta ett par timmar nästan varje natt. Eller att det är så gott som omöjligt att blanda juice utan att klippa mig i fingret och spilla ut hälften.

Minus. Veckans plus blir hädanefter veckans minus!

Årets sista veckans minus går helt enkelt till Ehlers-Danlos syndrom – ett fruktansvärt syndrom som kan te sig på väldigt många sätt, allt från lättare symtom som tennisarmbåge eller lite skolios, till leder som hoppar ur led och en fruktansvärd smärta i leder och muskler dygnet runt. Jag hör tyvärr till den senare gruppen, och mitt liv är väldigt begränsat på grund av det. En av anledningarna till att det är ett så fruktansvärt syndrom är att vårdpersonal oftast inte känner till det, inte tror på det jag säger om min smärta eller hur min kropp reagerar på saker, eftersom det faktiskt är himla konstigt. Inte alls som hos någon som är frisk. Jag önskar att ingen får uppleva hur jag har det, för det är inte kul. Inte kul alls, och det följer med mig livet ut.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/veckans-minus-vecka-52/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: