De Vet Du

Apropå saker jag irriterad mig på när det gäller reklam på TV, det fanns en som gick frekvent på dumburken för ett par månader sedan. En av de där snuttarna som uppmanar oss att ”panta mera”. För det första heter det inte mera, det heter mer.

Det är ju en gammal kampanj, men varför ville man redan från början starta en kampanj som är felstavad, bara för att den rimmar på Guantanamera (den första låten de använde i sin kampanj)? Det kanske var fyndigt till just den låten, men sedan dess är det ju helt värdelöst. Och den jag stör mig på nu är nån grupp (tror jag) som heter ”De Vet Du”.

Det uttalats ”dom vet du”, och det tror jag inte var tanken. Hade de kallat sig ”Det Vet Du” så hade det uttalats ”det vet du”, vilket jag antar är vad de vill. Dom vet du vill att vi pantar mera. Det är så jävla fel det bara kan bli, och det är pinsamt för det är ändå inte en helt oviktig fråga – många människor är väldigt dåliga på att återvinna och panta burkar. De vet du, sug på den.

Pantburkar

Men visst, de kanske enbart skriver med talspråk i hela sin kampanj av någon outgrundlig anledning, men det serför jävla illa ut. Det är ett privat företag som står för hela pantamera-grejen, Returpack. Det är Europas största återvinningsanläggning, och deras uppgift är bland annat är att informera om pantsystemet och samordna återtagningen av pantförpackningar. Det är bra.

Men kostnaderna för att informera om pantsystemet kunde ju spenderas bättre, med kanske en korrekturläsare eller i alla fall någon som kan något om språk. Det framstår som löjligt och fruktansvärt oseriöst. De som framför ”musiken” får väl kalla sig vad fasen de vill, men att ett seriöst företag använder sig av ”De Vet Du”…? Skärpning.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/de-vet-du/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.