Nytt svar från patientnämnden

Det är snabba puckar när det gäller patientnämnden! I går kom svaret från verksamhetschefen efter mina synpunkter på deras helt galna yttranden. Något svar från läkaren kom inte, så det kanske är som jag misstänkte när jag var på vårdcentralen förra veckan – hon kanske inte jobbar kvar där. Stackars de patienter hon får träffa i framtiden, jag hade helst sett att hon inte alls fick ha ett yrke där kommunikation krävs. Chefen skrev i sitt yttrande om reglerna för förskrivning av läkemedel – som jag väl känner till.

Förskrivning bör inte göras om man som läkare inte anser sig ha tillräcklig medicinsk kunskap om läkemedlet eller om man inte tror att behandlingen gynnar patienten.

Nej, men nu var det ju min sjukdom som läkaren inte visste något om, hon sa att hon minsann kunde det här med mediciner och att det jag berättade om biverkningar, verkningslös medicin och förkortad verkningstid inte stämde. Error. När jag efterfrågade alternativ till medicinerna sa hon:

“Nej, nu är det jag som bestämmer.”

Om läkaren saknade kunskap om EDS kunde hon ha frågat den förskrivande läkaren på samma vårdcentral, som utgått ifrån medicineringen som var ordinerad från smärtkliniker. Man ändrar inte nuvarande medicinering helt utan kunskap om sjukdomen, vilket läkaren själv medgav att hon saknade. Och hade jag bara varit ute efter narkotiska preparat, vilket hon antydde, så skulle hon ha meddelat socialtjänsten eller en beroendemottagning, och det gjorde hon ju inte heller.

Mina dagliga mediciner. Nästan alla. Nytt svar från Patientnämnden.

Error. Även om jag bara hade haft diskbråck, som läkaren påstod, så behandlar man det med samma preparat. Att ignorera min diagnos bryter mot läkareden. Man ska inte bestämma själv om man saknar kunskap, man ska inte heller gå mot patientens vilja eller göra illa dem (när hon drog mina fingrar åt fel håll eller propsade på skadlig träning varje dag).

Det är mycket märkligt att läkaren i sitt uttalande till Patientnämnden sagt att jag inte har den sjukdom jag är diagnosticerad med, men samtidigt skrivit en remiss till reumatologen där hon skrev att jag har sjukdomen. Hon har alltså ljugit rätt upp och ner i sitt uttalande till Patientnämnden.

Verksamhetschefen skrev också ytterligare en gång att hon beklagade att jag “känt mig dåligt bemött, missuppfattad eller mistrodd“. Jag blev dåligt bemött, förnedrad och misstrodd, det var inte bara en känsla. Och fortfarande ingen ursäkt, jag får nog ta och meddela dem mina synpunkter en gång till…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/nytt-svar-fran-patientnamnden/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Piafia on februari 19, 2015 at 22:59
  • Svara

  Jag är uppriktigt upprörd hur de behandlar dig! Detta borde vara ett solklart fall för “Kalla Fakta” eller “Uppdrag Granskning”… det känns som om många människor kämpar med diagnoser och myndigheter. Hoppas innerligt att du får den hjälp du så väl behöver, och att myndigheterna får upp ögonen.

  1. Patientnämnden gör ändå ett riktigt bra jobb, de är snabba och håller kontakten med mig. Vad som händer med läkaren däremot, det vet jag inte… Tack!

  • Farsan on februari 20, 2015 at 00:34
  • Svara

  Stå på dig Klara tills de fattat hur det ligger till!

  1. Självklart!

 1. Hej, jag har en obotlig kärlsjukdom som hittills kostat mig mitt högra ben, mängder med sjukhus både inneliggande och besök och sist men absolut inte minst smärta.
  Jag skriver till dig för att det är ofta jag blir behandlad både fel och illa. Jag gjorde en anmälan i början av min sjukdom där läkaren jag träffade skickade hem mig med olika diagnoser. Jag sa till honom att jag förmodligen hade någon propp någonstans eftersom jag hade gjort ett kejsarsnitt nyligen. Han svarade att jag var alldeles för ung för det. Efter 6 besök sökte jag på ett annat ställe som skickade mig till akuten i Malmö. Där visade det sig att jag hade en stor propp i magen som hade stoppat kärl nere i benen och jag hade fått 22 proppar i benet eftersom jag inte fick vård i tid. Hade läkaren använt en sk doppler hade han märkt det vilket jag tog upp i anmälan. Han skrev in i journalen att han hade mätt med doppler, jäkla lögnare, för det hade han inte. Så den anmälan vann jag inget på. Jag vet inte i dagsläget om han hade gjort vad han skulle kanske jag inte hade varit handikappad idag.
  Jag har för övrigt tagit mig friheten att följa din blogg.
  Ha det bra 🙂

  1. Det är hemskt att en del människor får fortsätta jobba inom vården när de gör fel och ljuger! Jag gör så gott jag kan för att de ska skämmas och få sig en smäll på fingrarna. Tack detsamma!

  • M on februari 20, 2015 at 20:36
  • Svara

  Förhoppningsvis orkar fler anmäla människan. För de lär ju råka lika illa ut. Och så småningom måste ju hon bli fälld. Eller kanske inte får fler jobb. Vore väldigt rätt åt henne.

  1. Ja. Funderar på att lägga ut namnet, men jag väntar nog tills den här historien är avklarad. 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.