Stanken i hissarna

Ingen som har åkt hiss i tunnelbanan har väl missat den vidriga stanken av kiss? Hissarna på Centralen och de omkringliggande stationerna är ju helt klart värst, de stinker ibland som en gammal urinoar som aldrig rengjorts. Man känner sig ungefär så här, och önskar nästan att man hade en plastpåse på huvudet, och man får liksom försöka hålla andan hela vägen upp eller ner. Jag tar alltid ett stort andetag innan jag kliver in och hoppas att det räcker, men oftast gör det inte det.

Plastpåse på huvudet. Det stinker i hissarna i stan.

Vad jag har förstått så är det inte hemlösa och diverse kringdrivande som står för det mesta av stanken i hissarna, utan det är de som är ute och festar, är fulla och inte har lust att pynta en femma för att gå på toaletten. Så jävla otrevligt, det känns som man får en odörchock i en del hissar, som sitter kvar i kläderna efteråt. Vidrigt.

Varför inte bara gå ut och kissa utomhus någonstans? Visst är väl risken större att bli påkommen, men det är fan inte okej att pissa i hissarna i kollektivtrafiken. Barnvagnar, rullstolar och käppar blir besudlade med vidrigheter, bara för att någon jävel inte fattar bättre. Är det kris så är det kris, men inte fan kissar man inomhus. Skärpning.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/stanken-i-hissarna/

2 kommentarer

    • Per-Andersfebruari 23, 2015 kl. 22:15
    • Svara

    Ja, vad säger man. Vår katt kissade också inomhus vilket till följd att han blev av med delar av sin manliga stolthet. Efter att vi kastrerat honom kissar han numera bara i sin kattlåda. Om samma påföljd skulle tillämpas på dem som kissar i t-banehissarna kanske odörerna skulle upphöra.

    1. Ha! En bra lösning för dylika djur! Det skulle säkert hjälpa om de hängdes ut offentligt också.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.