En liten hjärna

Här får ni se en röntgenbild på min nacke. Jag vet fortfarande inte om kotan näst längst upp är riktigt riktig, men tydligen så är det en exemplariskt fin bild. På någon som är sjuk. Fråga mig inte hur, jag ser inte riktigt vad som är vad, men jag antar att den lilla svarta pricken precis ovanför kotpelaren är min hjärna.

Röntgen hals och huvud. Liten hjärna.

Världens minsta hjärna. Tänk vad skönt det vore ibland, att vara en grönsak. Att inte känna, bry sig, bli upprörd eller engagera sig i något. Visserligen kanske det skulle vara tråkigt att aldrig känna någon direkt lycka heller, men jag önskar många gånger att jag slapp ha en överaktiv hjärna.

Efter något slags test för några år sedan fick jag veta att jag hör till de 2% i världen med högst IQ. För mig funkar det inte att bara sitta hemma och kolla på dagtids-TV eller såpor. Jag skulle få dumslag och bli galen på riktigt. Det vore skönt att kunna tycka att sånt var okej, men jag tycker att det är hemskt.

Jag vill inget hellre än att gå ut och kolla på saker. Promenera genom skogen eller att åka till stan och gå på en konsert, kolla på en utställning eller roa mig bland folk. Helst spela själv någonstans, men om inte det händer vill jag uppleva något annat.

Jag förstår inte hur man kan välja att vara hemma och glo på TV när det finns så mycket annat där ute som är så mycket mer intressant. Visst kan det vara kul att se en film då och då, men det är inte riktigt det jag menar. Det är det där ständiga, konstanta Tv-tittandet som så många som är hemma ägnar sig åt, sittandes i mysbyxor, drickandes någon billigare, hemsk variant av cola. Nej, jag måste få input, annars blir jag uttråkad till döds. Jag önskar att den där svarta pricken var min hjärna.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/en-liten-hjarna/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pettermars 25, 2015 kl. 12:07
  • Svara

  Högt IQ behöver inte innebära att man uppskattar opera eller annan finkultur mer än Paradise Hotel. Däremot tror jag att personer med högt IQ kan vara mer nyfikna och kräva en annan mer intelligent underhållning. Jag har vänner som inte är direkt allmänbildade men de tittar hellre på ”Vem vill bli miljonär” än såpor. Att de emellanåt skiter fullständigt i kunskap då det är fotboll på TV är en annan sak. 😀

  Mensa tyckte att jag skulle testa min IQ men det har aldrig blivit av. Jag vet vad jag är duktig på och jag älskar utmaningar och löser gärna kluriga problem. Det hindrar mig inte att ligga på soffan och titta på TV så länge det är program JAG anser vara kvalitet.

  Vad är egentligen allmänbildning?

  1. Nej, jag tror att det är helt individuellt vad man uppskattar för sorts kultur, men matas hjärnan med ”Glamour” i stället för något där man måste tänka – kanske bara att ha en konversation med någon – så känns det som om den skrumpnar lite.

  • Överlevnadsguidenmars 25, 2015 kl. 16:01
  • Svara

  Senast jag gjorde ett IQ-test så hamnade resultatet på över 140, men det var iofs innan jag blev sjuk och drabbades av hjärndimma, idag är jag säker på att jag inte skulle testa lika högt. Jag tror att kapaciteten fortfarande finns där inne någonstans, men jag har inte full tillgång till den för närvarande.

  Eftersom jag under flera år knappt har kunna röra mig utanför huset så letade jag efter stimulerande saker att göra hemifrån, en av dem var att läsa på så mycket jag kunde om kost, hälsa och olika möjligheter för att bli frisk igen. Där misstänker jag att du har gjort motsvarande. 😉

  Något som jag roat mig med det senaste året är att skriva en roman, och jag kan verkligen rekommendera det. Det är oerhört stimulerande och krävande och för första gången på länge känner jag att jag faktiskt presterar något ”på riktigt”. Så nu har jag en färdig roman som jag håller på att redigera innan den ska skickas till förlag. Om någon vill ge ut den vet jag inte än, men jag har i alla fall skrivit den. 🙂
  Charlotta

  1. Oj, vad roligt, hoppas att någon vill ge ut din bok! Jag tror att det är bra att ha något att göra där man kan se sitt resultat; måla, skriva, renovera, lägga ett pussel etc. Jag tycker i alla fall att det är skönt att känna sig färdig med något, för alla problem som följer med att vara sjuk kommer förmodligen aldrig att ta slut. Det där med kost och hälsa har jag gjort i flera omgångar, men nu är jag nog klar med det. :mrgreen:

  • Mariamars 26, 2015 kl. 07:58
  • Svara

  Ja jag tror alla människor mår bra av stimuli och jag tycker väl inte att tvn räknas till det, visst det kan finnas intressanta program ibland, men som du säger att se Glaumor och våra bästa år eller vad det nu är som går varje dag, det tror jag inte nån mår bra av.

  Jag har ingen aning vad jag har för IQ, inget jag bryr mig om heller, men jag som person tycker om att vara social, pyssla, skriva, läsa, kultur(teater mm) och skulle kroppen vara bättre så skulle jag nog gilla att fixa, vara kreativa, och röra på mig mer, nu blir serierna på kvällen i soffan ett substitut och en sysselsättning då kroppen behöver (måste) vila, men att glo på tv hela dagen, nej tack!

  Men livet som sjuk kan vara tråkigt och det är svårt att hitta den stimuli en behöver.

  1. Samma här, om jag ändå måste ligga ner kan jag göra det i soffan och kolla på något för att distrahera kroppen. Drömmer vidare om en ny kropp! 🙂

    • Mariamars 26, 2015 kl. 09:06
    • Svara

    Ja en ny kropp skulle vara toppen, det borde väl gå att programmera om den, återställa den till friskt läge

    1. Man tycker ju det, ett exoskelett kanske vore något!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.