Får aldrig med allt hos doktorn

Som sagt, jag var ju hos min husläkare i går. Jag kanske är tidsoptimist, men jag har alltid alldeles för många ärenden för att hinna med alla. Om jag planerar att hinna med tre ärenden hos doktorn, plus medicinering, så hinner jag alltid bara med två. Ändå är han bussig nog att dra in några minuter på lunchen för att jag ska hinna med åtminstone ett par saker.

Min lista är visserligen en sådan som förmodligen aldrig blir färdig, för jag har alltid något nytt att ta upp. I går var det min nytillkomna smärta som känns som blåmärken längs baksidan på båda armarna och på utsidan av låren, ner till strax ovanför knähöjd. Han hade inte hört talas om något liknande, och gjorde en ganska lång undersökning. Att doktorn ens gör en undersökning på mig hör till ovanligheterna nu för tiden, för det är inte en enda annan husläkare som har gjort det de senaste åren. Märk väl – jag är väldigt nöjd med den jag har nu.

Vi hann i alla fall med det viktigaste; ansökan om F-kort, medicinförnyelse och nytt recept, och så det här med att leta reda på någon inom landstinget som ska behandla mig. Han kände inte till någon mottagning eller klinik där de kunde ge mig smärtlindrande behandling, men han skulle ta upp det på nästa läkarmöte. Bra. Kanske.

Han har ungefär samma inställning som jag till multimodala behandlingsformer med KBT, så något sådant kommer inte på tal. Ska dra iväg till labbet på vårdcentralen här och lämna blodprov under dagen, och sen får jag vänta en månad till nästa gång vi ses. Och listan blir förmodligen lite längre tills dess.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/far-aldrig-med-allt-hos-doktorn/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.