Fått mitt F-kort!

I går blev jag positivt överraskad över något som fungerat inom vården, och dessutom gjort det helt sjukt snabbt! I torsdags, för en vecka sedan, var jag ju hos min husläkare och vi fyllde i ett intyg för att ansöka om F-kort till tandvården. Det innebär att man har samma högkostnadsskydd som inom sjukvården, och man kan ansöka om man till exempel har någon av de ovanliga diagnoser som finns på Socialstyrelsens hemsida, och om det påverkar munhälsan.

Läkaren skickade mitt intyg samma dag antar jag, och i går, bara en vecka senare, kom svaret och mitt F-kort. Det var inget snack om att jag skulle bli beviljad kortet, när allt i munnen faktiskt består av bindväv, och min bindvävsstruktur är väldigt gles. Dåligt lim. Men att det skulle gå så pass fort var en riktig överraskning! Två vändor med posten och ett beslut av en myndighet på fem arbetsdagar, det måste nog vara rekord!

Tecknat kuvert, brev. Städning och gym, träningsvärken kommer som ett brev på posten. Om personal. Mitt F-kort kom rekordsnabbt!

Jag brukar ju komma i upp i högkostnadsskyddet på en månad eller två och budgeterar för det, så hädanefter har jag alltså gratis tandvård. Självklart ska jag utnyttja det så väl jag kan, och i stället för ett tandläkarbesök var tionde år ska det nu bli en kontroll per år och ett eller två besök hos tandhygienisten per år. Jag har inte haft några problem med tänderna ännu, men jag har svårt att borsta tänderna när axlarna är så paj, jag kan inte gapa så mycket som jag kanske behöver utan att käken går ur led, och tandköttet blöder lätt. Så nu ska jag ringa tandläkaren och boka in en tid, hurra!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/fatt-mitt-f-kort/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: