Feelgood och blåmärken som inte syns

I dag på tunnelbanan fick jag fan i mig inte vara ifred en sekund. Var hos Dr. Feelgood, men eftersom det var så fint väder tog jag en promenad och åkte tunnelbana hem. Först kom det två tiggare på samma station och lät väldigt otrevliga, sen kom det en karl och satte sig mittemot mig i en nästan tom vagn och började prata.

Åh neeej, låt mig vara ifred! Jag hade lurar i öronen, men det verkade inte hindra honom. Han började prata om vädret och vintern och att det var tråkigt att vara ensam så här års, och jag svarade för att vara artig. Självklart styrde han in konversationen till om huruvida jag hade familj, och då vet man ju varåt det barkar. Nej tack.

Det var bra hos den gode Dr. Feelgood. Jag frågade om en ny slags smärta som tillkommit för några veckor sedan, det känns som om hela sidorna på mina lår och baksidan av överarmarna är ett enda stort blåmärke, och det gör jävligt ont bara att stryka med handen där.

När jag får ont någonstans tänker jag inte så mycket på det under ett par veckor, eftersom det tar lång tid för mig att läka saker. När det är kvar efter en månad eller två börjar jag tro att det är permanent, och så är det med den där blåmärkeskänslan nu.

Det oroade honom, och han gjorde en neurologisk undersökning. Känslan i låren kunde bero på ryggkotan L2, inte bra men inte farligt. Det var värre med armarna eftersom det var bilateralt och jag inte alls kände vibrationerna eller skillnaden mellan vasst och mjukt, men han kunde inte säga så mycket närmare förrän nästa gång vi ses.

Han skulle läsa på lite om hysterektomi för EDS-patienter också. Tydligen behöver jag inte oroa mig för det där med blåmärkeskänslan i alla fall, för hade det varit något farligt hade jag säkert redan trillat av pinn. Alltid nåt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/feelgood-och-blamarken-som-inte-syns/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.