Firar du Pi-dagen i dag?

I dag är det pi-dagen! 14 mars, alltså 3.14, piπ. Pi är alltså ett tal som representerar förhållandet mellan en cirkels omkrets och diameter. Om det är någon som fortfarande inte fattar kan jag tyvärr inte göra något för er, ni får öppna en lärobok i matematik. Så vad innebär det? Jo, det är ju uppenbarligen ingen officiell högtid, men i många kretsar firas dagen ändå. Och hur firar man då? Jo, man ska äta paj. Pie, för det uttalas så på engelska.

Jag och R gjorde ju paj förra helgen, men det vore faktiskt gott med en bit även nu. Har en gigantisk påse frysta hallon i frysen, så kanske det kan bli en smarrig paj ikväll ändå. Hallonpaj, rabarberpaj blåbärspaj och citronpaj är nog mina favoriter, det ska vara mycket frukt och gärna syrligt! I dag är det även samma dag som Albert Einstein föddes, för 135 år sedan. Pi-dagen har bara firats sedan 1988, men det verkar bli större för varje år som går och jag skulle inte bli särskilt överraskad om cafeér börjar marknadsföra dagen snart. Blir det någon paj för dig i dag?

Blåbärspaj med vaniljglass

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/firar-du-pi-dagen-i-dag/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.