Mexikansk chokladdiet

Världens äldsta människa, Leandra Becerra från Mexiko, dog i fredags. Hon blev 127 år gammal, och hon sa att hon motionerade, åt en bra diet, samt åt mycket choklad. 127, då har man levt väldigt länge. Undrar om det är receptet för att bli riktigt gammal, i så fall kan jag tänka mig att prova. Visserligen är min träning knappast motion, men eftersom det går åt så mycket energi för varje liten grej jag gör så kanske det fungerar ungefär likadant.

Mexikansk mat innehåller ju en hel del chili, som är väldigt nyttigt. Chili innehåller bland annat antioxidanter och C-vitamin, vilka bygger upp immunförsvaret och kan skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar och en del sorters cancer. Dessutom ökar kroppens produktion av endorfiner när man äter mat med chili i. Det är både avslappnande och smärtstillande, precis som de morfinbaserade mediciner jag äter.

Att äta mycket choklad låter ju inte särskilt svårt heller, men jag skulle inte tro att hon åt den typ av choklad som Marabous knäckiga fett- och sockerbomb är. Mer vanligt är väl att man dricker varm choklad eller gör en mexikansk klassiker, mole. Inte dumt, det kan jag tänka mig. Mörk choklad innehåller ju också antioxidanter och har en del positiva hälsoeffekter om man inte äter för mycket, så det låter faktiskt som en riktigt bra kombination.

Det är ju nästan aldrig någon i Skandinavien, eller Europa och Nordamerika heller för den delen, som blir särskilt många år över 100. Vi äter oss sjuka, så mer chili och mörk choklad kanske funkar. Jag vill nog ändå inte bli 127 år gammal. Vill du?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/mexikansk-chokladdiet/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pettermars 22, 2015 kl. 20:19
  • Svara

  Jag har planerat att leva för evigt eftersom jag ser det som mitt mål i livet att irritera människor med frågor av ”Varför”-karaktär. Jag gillar inte att något bara är utan söker svar. Det irriterar många och det går jag igång på. 😀
  Jag käkar mycket choklad och gillar chili. Vilken röta att det finns chilichoklad. Det finns risk att jag lever länge. Frågorna är många och kakao finns det gott om.

  1. Det är förvisso en bra anledning att leva länge! Hoppas att du kommer ihåg svaren på alla varför-frågor när du är 100+ :mrgreen:

  • Ulrikamars 25, 2015 kl. 12:39
  • Svara

  Hm… nja… Jo, i teorin. Om jag fick leva de åren i en frisk kropp. Eller åtminstone frisk-are.
  🙂

  1. Ja, då möjligen. Frågan är hur kul man har det efter 80-90 när alla man känner börjar försvinna, och om man då fortfarande tycker att det skulle vara roligt att leva i 40 år till… 🙂

    • Ulrikamars 26, 2015 kl. 06:04
    • Svara

    Sant. 🙂

    Nej, det bästa vore om man fick vara frisk NU, istället.

    1. Ja 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.