Tappad på blod

Lämnade några deciliter blod till labbet på vårdcentralen i går, på väg hem från Dr. Feelgood. Ja, det kanske var att ta i när jag sa deciliter för jag vet inte riktigt hur mycket som ryms i ett rör, men de ville ha några stycken. Det brukar inte vara några större problem att sticka hål i mig, vilket det ofta kan vara när man har EDS, om de inte sätter en inkörsport för mediciner i handen. Då får de hålla på och lirka i evigheter, och det gör förbannat ont att ha något där. Har två ärr kvar efter de senaste gångerna jag behövt en sådan, och det lär väl bli en till snart.

Inkörsport för medicin i handen. Blev tappad på blod.

Efter jag blivit tömd på allt mitt värdefulla blod gick jag hem och åt en järntablett. Jag har vanligtvis lågt järnvärde, men de där förbannade tabletterna är för dyra för att käka varje dag. Jag får helt enkelt spara dem till speciella tillfällen, som i går. Har ingen aning om hur mycket järn man förlorar i processen när man blir av med lite blod, men jag märker tydligt att det saknas rött spad i kroppen.

Var ganska vinglig en bra stund efteråt, så något knasigt är det med vätskornas balans. Precis som man trodde förr, det hade kanske gått att uppväga genom att jag tappade mig själv på några av de andra vätskorna också. Eller om jag följt det enligt mig helt vämjeliga homeopatiska tillvägagångssättet, kanske yrseln hade lagt sig om jag gjorde något jag annars vanligtvis blir yr av. Druckit alkohol, kanske… Hur som helst, de letar efter artrit i mitt blod, men eftersom jag har EDS så brukar inte de mängder av spontana inflammationer jag har i lederna synas någonstans. De bara känns.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/03/tappad-pa-blod/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.