Juice med mango

I går gjorde jag den godaste juicen någonsin. På riktigt. En stor apelsin som legat i kylskåpet (viktigt), en näve frysta hallon och en näve fryst mango. Varken hallon eller mango går särskilt bra att centrifugera eftersom de har en mjuk konsistens utan att för den sakens skull vara särskilt saftiga, så de mixar jag i min juice med en vanlig stavmixer. Det blir liksom en slags kräm av det, så juicen blir ganska tjock. Och helt underbar.

Nypressad juice med apelsin, mango och hallonMango är alldeles för dyrt för att köpa färsk, men fryst blir faktiskt ännu bättre än färsk ändå, och mycket billigare. Särskilt om man köper en stor påse på storcashen som innehåller ett par kilo – den kostar som två paket med 250 gram i vanliga mataffärer. Hallon likaså. Mango är verkligen en jävla mardröm att skära upp när den är färsk, men helt himmelsk när den är mixad och drickbar.

Nästa gång jag gör den varianten av juice ska jag mixa i en banan också, tror jag. Det blir flytande fruktsallad. Konstigt hur det är så mycket godare att dricka frukt än att äta den, men jag antar att kombinationen av flera olika frukter gör varje komponent godare. Syrliga hallon är ju en smakhöjare utan dess like, och utan dem tror jag att juice på mango och banan skulle bli alldeles för sött. Men i dag blir det något helt annat, för jag har ett par äpplen som behöver ätas upp. Hmm…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/juice-med-mango/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.