Lyxlunch

På helgerna brukar vi slå till med något riktigt gott att äta åtminstone en gång. Det kan vara allt från ägg och bacon i stället för en vanlig frukost, till en god köttbit med pepparsås eller nybakade muffins till efterrätt. I dag blev det lyxlunch, vi hade köpt en påse frysta räkor och gjorde härliga räkmackor.

En tallrik räkor

Någon sallad hade vi inte med oss, men det brukar jag gärna vilja ha på en riktigt god räkmacka annars. Krispig. Ägg, majonnäs som vi stal hos grannen och ett litet berg räkor på det – lyxlunch. Vi brukar ju vanligtvis inte käka lunch när vi är lediga, så jag tror inte att det blir någon ”riktig” middag i kväll. Frukt, kanske en nypressad juice och en knäckebrödsmacka med leverpastej. Det räcker gott.

Efter lunchen låg jag och vilade, för vi var på promenad precis innan och jag höll på att dö lite. Jag låg tills vi åkte hem på eftermiddagen, och som vanligt är det alltid skönt att komma hem – oavsett hur trevligt det är borta. Inga trappsteg, platt och hårt underlag att gå på och skönare stolar och soffa. Men nu efter bilresan är läget riktigt dåligt, så jag ska mosa i mig ännu fler piller (och få mer ont i magen) och vänta tills det värsta lägger sig, sen blir det sängen. Det kan nog bli ganska sent.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/lyxlunch/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.