Violer och godis

Det var riktigt somrigt på lantstället. Mängder med olika växter blommade, allt från plommonträd till påskliljor, vitsippor och små söta violer.

Lila violer. Hur får man fram smaken av viol?

Apropå violer, smakar de (eller deras blad) som den där syntetiska violsmaken hos godiset i de små tablettasksarna som heter just ”Viol”? Violer luktar ju lite åt samma håll som smaken är på det där godiset – som jag för övrigt är väldigt förtjust i. Tantgodis, brukar jag få höra. Men vad då, jag älskar ju Fazers gröna kulor också och jag är pensionär, då får jag gilla tantsaker. Tant är för övrigt inte ett negativt ord.

Men tillbaka till violer. Man kan ju käka blommorna som de är (i alla fall bladen), och såna ser man ju kanderade i ett och annat matlagningsprogram, så de är säkert goda. Har tänkt prova att smaka på dem vid nästa besök, eller kanske göra te av dem. Om det går. Googlade lite på saken, och nästan alla tesorter med violsmak var gjorde av ”aromer”, inte av faktiska violer. Det var någon som sa att delar av dem, eller vissa sorter, är giftiga, men jag äter så mycket gift ändå. Det finns i alla fall mängder av viol i området, så om någon har tips på hur man kan få fram något som liknar den härliga violsmaken från tablettaskarna tar jag gärna emot dem!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/violer-och-godis/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • enklaknep- inspiration för briljant bloggareapril 27, 2015 kl. 15:22
  • Svara

  Haha, viol tant smak. kanske det men det är ju så super gott!

  Ha en fantastisk dag

  1. Tack detsamma!

  • Dannemaj 23, 2020 kl. 17:13
  • Svara

  Vad hände egentligen med viol fiskarna, lite hårdare, som fanns förr? Visste att ja skulle köpt på mig 100 kilo 😌

  1. Bra fråga, de var så jäkla goda! Har inte sett såna på evigheter. Dags att googla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.