Brevet är klart!

Ja, efter att jag skrev om hur jag måste ta tag i att få iväg en ny ansökan om handikappersättning, så gjorde jag faktiskt det. Jag hade ju all information om kostnader kvar sedan sist, så jag behövde bara lägga till det som kommit senare, och skriva några sidor som förklarar varje punkt. Det blev ganska mycket text, men eftersom jag absolut inte vill få höra att jag har valt att köpa allt själv, och att jag hade fått vård inom landstinget om jag hade behövt den, så blev det mycket att förklara och förtydliga. Och sen var klockan efter midnatt, R hade lagt sig för länge sedan, men brevet är klart.

Brev till Försäkringskassans inläsningscentral. Brevet med ansökan om handikappersättning är klart.

Jag hade ju skrivit allt, på lite olika sätt, i delar av min tidigare ansökan och även i de överklaganden jag gjort, så det tog inte särskilt lång tid att pussla ihop en bra text. Jag skrev även att oavsett hur det går med min ansökan den här gången, så skulle jag uppskattar att inte bli hånad när de påstår att vi har en god hälso- och sjukvård, eller att jag själv valt att köpa sakerna. Det är helt bisarrt, vem vill slumra någon timme i taget i en fåtölj i ett och ett halvt år, utan att få en ordentlig natts sömn på hela den tiden? Vem vill sälja allt de äger för att köpa vård?

Om de ändå är så fyrkantiga och inte kan se utanför sin lilla box, trots att jag skickar med all information om vad landstinget, vårdguiden och Socialstyrelsen säger gällande behanling för mig, så vet jag inte vad jag ska göra. Visserligen blev jag uppringd för de ville ta en ny titt på mitt ärende, vilket säkerligen är ett bra tecken, men om de ger ett avslag för precis samma saker som sist så kunde jag lika gärna ha käkat upp brevet. Det vore nästan värre, att efter att blivit ombedd att göra en ny ansökan, få avslag igen med samma motivering som sist. Då hörs det längre bort än till Expressens debattsidor, det är ett som är säkert.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/brevet-ar-klart/

2 kommentarer

    • Maria Jilinamaj 29, 2015 kl. 14:32
    • Svara

    just ja, det är ju hit upp dom skickas. Hoppas att det går bättre denna gång. Förstår inte vad som är så svårt för dom!

    1. Tack! Ja, sen ska det tillbaka till en handläggare i Stockholm, det känns ju lite knäppt.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.