Flera fynd på Ikea

Gjorde jag några fynd på Ikea i går? Jajamen! Det som var mitt primära mål med besöket där var en lätt och stor stekpanna med höga kanter. Det finns ju mängder av stora stekpannor med höga kanter på Ica eller vilken köksbutik som helst, men de väger oftast alldeles för mycket för att jag ska orka hantera dem. Det jag behövde var alltså en lågbudget-stekpanna, en där det inte gör så mycket att jag tappar den i diskhon så att den blir bucklig, och som inte har den tyngd som stekpannor av bättre kvalitet oftast har. Och jag hittade en som var helt perfekt, den här var till och med lite större än den jag hade förut – hela 33 cm.

Stor stekpanna på 33 cm med höga kanter, wokpanna. Fynd på Ikea.

Priset? 89 spänn! Jag hade räknat med åtminstone två- eller trehundra kronor, så det var ett riktigt bra fynd. Hittade även en ny stekspade för hela 9 spänn och en hålslev som jag har saknat i evigheter för 39 kronor. Eftersom det blev pengar över investerade jag i några andra småsaker som ni får se sen. Syrran var ute efter en kakform, och hittade en som såg bra ut. Hon hittade några saker som hon inte riktigt visste att hon behövde förrän hon såg dem heller, som en pepparkvarn och en kastrull. Och så hittade vi varsin kopp kaffe med en bulle för fem spänn, tack syrran för fikat!

Det var en riktigt lyckad shoppingtur, det är sällan man hittar precis allt man är ute efter, och dessutom gör några riktiga fynd. 89 spänn för en teflonpanna/wokpanna som inte väger något, och dessutom har två handtag så att jag kan använda båda händerna när jag ska flytta den – det hittar man definitivt inte på Åhléns eller NKs köksavdelningar, inte heller i butiker som enbart säljer saker till köket. Vi skippade lunchen, för det gick så jäkla bra för oss. Och det var helt perfekt med elrullstol där inne, förutom de ungar som springer rakt på mig trots att jag står still, och deras föräldrar som ”glömmer” att be om ursäkt, förutom alla som stirrar och förutom de som helt plötsligt stannar mitt i vägen utan att ha sett sig om först. Det var ändå en bra dag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/flera-fynd-pa-ikea/

1 ping

  1. […] Dr. Feelgood räddade mig många gånger under året, bland annat nu med en felaktig höft. Åkte elrullstol på Ikea med syrran, och spenderade några fantastiska dagar hos bästa E i Norrland, och vi käkade […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.