Skitväder och kycklingmiddag

Vilket skitväder! Min semesterdag blev inte så rolig och skön som jag hade tänkt mig, för det var inte trevligt utomhus. Har hasat runt i mjuka kläder, frusit (det var länge sedan!) men ändå fått en hel del gjort. Jag får sikta på att vara ledig i morgon i stället.

R blir sen i dag, det dröjer ett par timmar till innan han kommer hem. Middag efter åtta någon gång, men gott ska det bli. Det kan vara värt att gå hungrig ett par timmar extra för att få äta en god middag ihop, även om båda är så trötta att vi egentligen inte orkar prata. Eller göra något mer resten av kvällen än att plocka undan disken och städa upp lite. Tänkte skära upp remsor av kycklingfilé, fritera dem i panko, och göra en vitlökssås till.

panko och olja. Friterad kyckling hemma. Skitväder, jag lagar friterad kyckling.

Pankofriterad kyckling är förbannat gott, för det blir så himla krispigt och bra! Till det blir det lite kokt potatis och sallad – en helt perfekt middag. Kanske inte varje dag, men det är nog ändå flera gånger bättre än diverse tveksamma charkprodukter som “korv” och “kött“-bullar i kombination med pasta och ketchup. Jag tänker i alla fall njuta – nu ska jag gå och skära mig i fingrarna göra sallad.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/skitvader-och-kycklingmiddag/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.