Nya solglasögon

Jag skaffade mig ett par extra solglasögon i går. De jag har, helt vanliga pilotbrillor, börjar nog se slutet av sin tillvaro snart. De är rackliga, sitter en aning snett och är ett uns för stora, men de har använts flitigt de senaste åren. Ljud- och ljusöverkänslighet är en av de saker man ofta drabbas av när man har EDS, då är ett par vettiga solbrillor nödvändiga. Hittade dem faktiskt i affären där jag och ”svärisarna” handlade mat i går, för runt 150 spänn, och det var det första paret solglasögon jag provat på länge som passade helt perfekt, inte satt snett och inte gjorde skitont bakom öronen redan efter några minuter.

Solglasögon. Nya solbrillor.

Jag tyckte dessutom att de var ganska snygga, men R höll inte alls med. Han tyckte att jag såg ut som en insekt, och det kanske jag gjorde. Finns ju faktiskt insekter som ser coola ut, så det så. Dessutom är det bra att ha ett par extra, särskilt på sommaren. Det är inte helt ovanligt att jag glömmer mitt andra par hemma när jag ska till lantstället, eller tvärtom. Och som vi alla vet har vi knappt sett solen sedan i april, så det är liksom ingen vana att ha dem på. Ännu.

De blir ett bra komplement. De skymmer lite mer av ljuset som kommer in från sidorna, för de är en aning välvda. Det är bra de dagar när man har solen som irriterar ögonen, i bilen eller på en promenad. Och vad fan, jag tycker nog ändå att de är lite snygga. Att R har dålig smak vad gäller kläder och sånt är inte direkt någon nyhet, och jag är nöjd. Det är betydligt svårare att fixa ljudöverkänsligheten när småbarn börjar skrika, eller när man går förbi skolelever som pratar och skrattar så att det hörs på långt avstånd. Eller när en jävla cruisinghoj gasar förbi, eller varför inte när man hamnar bredvid ett äldre par i väntrummet till valfri läkarmottagning och de inte riktigt hör varandra, så de sitter och nästan skriker utan att veta om det…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/nya-solglasogon/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.