Märklig och trött dag

Vilken märklig dag det har varit. Klockan ringde 05.10, och jag har något svagt minne av att R sa att jag kunde sova vidare en stund, för han hade nog vaknat senare än han borde. Somnade om, och efter en halvtimme kom han in och sa att det var dags att gå upp. Sagt och gjort, och fem minuter senare lämnade vi huset och åkte mot stan. Det är alltid killarna man får vänta på…

Han skulle till jobbet och släppte av mig där, så jag tog en taxi sista biten hem. Det var ganska kallt, och jag var så trött att jag knappt orkade hålla ögonen öppna. Var hemma innan åtta, och när jag kom in i värmen piggnade jag till lite. Satte på datorn, gjorde kaffe, gick igenom posten – åtta brev men inte något till mig. Bah. Sen satte jag mig och läste lite nyheter, och efter någon timme var det kört. Jag kunde helt enkelt inte vara vaken längre, så jag gick och lade mig.

Sova. Tecknad bild på att sova. Lång helg och mycket klagan. Märklig känsla när man sover bort halva dagen.

Jag tänkte att jag skulle ta en tupplur på 90 minuter, men det gick inte heller. Sov till klockan var nästan ett, och sen tvingade jag mig upp. Det blir alltid en lite märklig känsla när man sover på dagen. Var i alla fall uppvärmd – så pass mycket att jag var febrig – och då insåg jag att jag fortfarande inte hade ätit någon frukost, mer än en kopp kaffe. Var inte hungrig heller, så jag har nyss käkat ett par skålar av min delikata soppa jag gjorde storkok på i går, och det var dagens första mål. Jag har inte gjort ett endaste dugg i dag. Det gick bara inte. Det går inte att åka upp från lantstället och ha något inbokat samma dag, det är ju väldigt klart och tydligt. Nu tänker jag fortsätta att göra inte ett dugg, och kanske till och med ta en tupplur till.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/marklig-och-trott-dag/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.