Vita skor och storkok

I dag följde jag med hela familjen svärisar (med hund) till stan. De hade lite ärenden, och medan de tog hand om det gick jag in i första bästa skoaffär för att leta efter ett par vita skor. Mina förra, som jag fått begagnade, har limmats ett par gånger för att hålla ihop, ser allmänt slut ut, och de läcker in vatten. Jag hade en jäkla tur, för det fanns mängder av vita skor i den där första bästa affären jag gick in i, och det var rea på det mesta.

Hittade faktiskt flera par gympaskor som var riktigt sköna, men de mesta stabila skorna för mina veka fotleder som fick följa med hem. Det brukar ju vara omöjligt att hitta vettiga skor på rea, och det händer ju bara inte att man hittar precis det man behöver i den första butiken man besöker. Men det är skönt att ha tur någon gång. Har haft dem på mig hela dagen, och de sitter jävligt bra. Kommer nog inte ens att få ett enda litet skavsår!

Vita skor, gympaskor

Sen käkade vi lunch och åkte för att handla mat. Fyllde på med färskvaror, mest grönsaker, sen bar det av hemåt för ett storkok. Gjorde en femlitersgryta med soppa på grönsaker och lite kött, och det tog en halv evighet. Hacka en lök. Vila lite. Hacka en till. Paus. Skala morötter och palsternackor. Vila. Upprepa med alla ingredienser, sen krydda utav bara helvete och låta det koka lagom länge i god buljong. Sen ösa upp det i matlådor och fylla frys och kyl. Billigare än så blir det knappt, men händerna och ryggen pajar litegrann. Men det är inte hela världen eftersom jag slipper laga mat andra dagar…!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/vita-skor-och-storkok/

1 ping

  1. […] Var inte hungrig heller, så jag har nyss käkat ett par skålar av min delikata soppa jag gjorde storkok på i går, och det var dagens första mål. Jag har inte gjort ett endaste dugg i dag. Det gick […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.