Rabarberpaj

I går firade vi en födelsedag på landet. Eller firade var kanske fel ord, för personen som fyllde år ville absolut inte fira eller uppmärksamma det på något särskilt sätt. Jag gjorde ändå en rabarberpaj, för det är något han verkligen gillar, och jag tror att han var ganska nöjd med kvällen ändå.

Jag tänkte att jag skulle pimpa en helt vanlig rabarberpaj och göra den lite mer spännande, så jag strödde i lite kardemumma över rabarbern och sockret, och så hackade jag vit choklad som fick ligga mellan frukten och själva pajtäcket. Det var inget jag kom på själv, jag hittade mängder av recept där man hade i choklad, men vilket jävla slöseri med vit choklad! Den gav absolut ingen smak till pajen, ingen av oss kunde ens gissa att den var där. Lite kardemumma i pajen var i alla fall en riktigt bra idé, men det kan man ju ha i smultäcket i stället.

Rabarberpaj med kardemumma och vit choklad

Aldrig mer vit choklad i en smulpaj, det är en sak som är säkert. Alltså, det var ju en väldigt god paj i övrigt, men den hade nog smakat precis likadant om det inte var någon choklad i. Jag hade lika gärna kunnat äta upp den bredvid, för jag gillar verkligen vit choklad. 150 gram, vilket slöseri med fett och socker. Det finns lite rabarberpaj kvar, det räcker till varsin bit åt mig och R i kväll. Och lite marsansås. Efterrätt på en måndag? Tydligen!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/rabarberpaj/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.