Trångt hemma

Usch, vad trångt vi bor. Hade jag vetat om att R var en hoarder hade jag aldrig gått med på att flytta till en tvåa. Mina möbler och prylar får inte plats, jag har lite kvar hos mina föräldrar. Rs saker däremot, de är här, i två (!) proppfulla vindsförråd och ett lanställe, där mina småsaker inte får plats. Jag kan inte ens åka ut med rullstolen utan att flytta på en pall som står i hallen, men konstigt nog har vi plats för flera hyllmeter pärmar med gamla räkningar, papper från skolan och till och med tomma pärmar. Böcker som enbart sparas som kuriosa står framme, när jag inte får plats med mitt. Och så har vi ju ett skitstort kassaskåp utan en enda värdesak i.

Det går ju inte att flytta heller, för en trea eller fyra med badrum som har både tvättmaskin och torktumlare, samt en dusch stor nog för att rymma två personer och en pall har vi ju inte råd med. Jag har ju inte ens råd med vård. Det är faktiskt jävligt irriterande att vara så trångbodd när man är hemma de allra flesta timmar av dygnet. R bryr sig inte om att  sätta upp gardiner, trots att jag frågar flera gånger om året. Han är ju knappt här, och såna saker spelar absolut ingen roll för honom.

Den här trevliga läshörnan nedan existerar inte längre. I stället står det en ihopfälld rullstol, en träningscykel och en vanlig cykel där. Elrullstolen står på andra sidan av vardagsrummet, mellan soffan och en byrå. Väldigt trångt. Stolen på bilden har flyttat till lantstället, tror jag. En mysig liten hörna är nu ett vidrigt lager för saker som inte borde stå i ett vardagsrum. Dessutom behöver jag en fåtölj som jag kan luta bakåt, och den jag hade tidigare fick inte ens följa med i flytten.

Läshörnan. Min mysiga lägenhet, det är för trångt!

Det finns inte en chans att kunna köpa en större lägenhet, och R vill bo i hus. Då blir ju jag väldigt fast där, om det inte ligger nära en tunnelbane- eller pendeltågsstation, och då är det flera miljoner för dyrt. Har ingen aning om hur den här situationen ska gå att lösa. Jag har inte mycket kläder, men de två garderober jag har rymmer inte alla kläder, jackor, skor och väskor, så jag får lägga kläder och sånt i en bokhylla i sovrummet, och det är ändå trångt. R vill inte göra sig av med något, och att hyra förråd går han nog inte med på heller. Jag älskar ju lägenheten, men den är alldeles för liten för alla saker R släpar hem, och alldeles för liten när man behöver rullstolen. Bah.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/trangt-hemma/

7 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Låter jobbigt, har själv en karl med markanta hoarding tendensies som man får stämma i bäcken då och då. Har dock kommit på att hans farfar är värre och säger jag att han börjar påminna om sin farfar blir det lättare för honom att erkänna att det kan gå överstyr ibland. Dammsugarkudden i stolen är ju darling! Går den att köpa nånstans?

  1. Haha! Ja, hans pappa har precis samma tendenser, och den dagen de inte längre finns kommer det att bli trångt… Kudden kommer från en butik som heter Stockhome, men jag vet inte om den finns kvar längre. https://www.stockhome.se/15/ klicka på ”hemmet” och så finns kudden där. 🙂

 2. Tack för länken:)

  1. Så lite så! Den som ligger på Kungsgatan är i alla fall borta, men det är möjligt att den andra butiken finns kvar eller att de säljer online. 🙂

  • Maria on juni 3, 2015 at 09:04
  • Svara

  Saker överallt är verkligen jobbigt, det är ett evigt rensande för att hemmet inte ska ”svämma över”, ändå tycker jag inte att jag köpet överdrivet mycket saker……vi har ett litet hus men har tackålov källare så det går att få undan diverse saker sånt man måste ha kvar men inte behöver jämnt. Vi försöker rensa rejält en gång per år, tur där är jag och min sambo lika, ju mindre saker desto lättare att städa 🙂

  Ni verkar ha en fin lägenhet men förstår att det blir fullt, hjälpmedel tar ju en del plats, bostadsmarknaden är ju helt sjuk så det är inte lätt att hitta nåt, här uppe hos oss i norr är det nog svårt, åh ännu värre i storstäderna.
  Hoppas du kan övertala sambon att rensa lite

  • Farsan on juni 3, 2015 at 11:39
  • Svara

  Huset blev trångt när barnen flyttade hemifrån. Skumt!

  1. Märkligt!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: