Arne Norlin om AC/DC

Arne Norlin, som jobbade på Aftonbladet på 70-talet, skrev fler än bara en rolig recension om några av de band som kom att bli tidernas största hårdrocksband! Häromdagen skrev jag om hans recension av Led Zeppelin eftersom jag skulle gå och se Robert Plant, och den var sjukt rolig. Här kommer ett annat av hans alster, om AC/DC. Helt makalöst!

Arne Norlin, recension av AC/DC

Jag är inte 16 år. Jag har ingen AC/DC-tröja. Jag dricker inte öl, inte ens offentligt och jag brukar inte kasta ölburkar i mörka konsertlokaler. Jag läser inte Fib-Aktuellt. Jag vill inte spela gitarr som Angus Young – eftersom jag spelar bättre än han. Och jag önskar inte att min kuk var längre än sångaren Brian Johnsons trådlösa mikrofon.

Jag var nog fel person för det här uppdraget. AC/DC är den värsta skit jag sett och hört.

De är ett i grund och botten helt olidligt hårdrockband som döljer sina brister i en fasansfull volym. Det handlar om hård, iskall sex – långt från att ligga i en säng med någon man tycker om. Och publikens reservationslösa beundran stinker. Tro mig: I jämförelse är Kiss ett jätteband. De har i alla fall litet humor, rök och bomber.

Arne Norlin

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/arne-norlin-om-acdc/

2 kommentarer

  • Petterjuli 17, 2015 kl. 23:14
  • Svara

  Hahaha, Vilket år var detta? Fortsätt att gräva om denna Arne. Se om du hittar någon recension där han träffar rätt. ACDC blev ett av världens största band. Albumet Back in Black, (1980), ligger på andra/tredje plats vad gäller världens mest sålda album.

  Jag skulle drista mig och säga att ACDC är betydligt större än KISS någonsin blev. KISS är för fasen ett sammansatt pojkband.

  Jag är nyfiken på vem Arne är. Tror jag måste snoka lite om honom. Känns som att han missat lite när han förutspått bandens framtida karriärer. 😀

  1. Oklart, jag måste leta vidare! Har hört att Arne har skrivit liknande saker om andra som gått och blivit stora artister, men har aldrig hört något om mannen i fråga annars! Det känns som om Arne kanske tyckte att det var bättre förr. :mrgreen:

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.