Hindens rev och brådis

Förmiddagen i dag blev inte riktigt som jag hade trott heller. Eftersom vi var i närheten av Lidköping, så tog vi en sväng förbi Läckö slott. Parkeringsavgift, dyrt. Titta på slottsträdgården, dyrt. Gå in i slottet, dyrt. Fika, dyrt. Dessutom regnade det. Vi tog en sväng på borggården och gick runt slottet, och den största behållningen var ett gäng mjuka får som var klappvänliga. Sen, också eftersom vi var i närheten, så ville R åka till Hindens rev.

Det var en pytteliten, krokig väg med hål titt som tätt, det gick knappt att möta en annan bil. Det gick inte att köra ens i närheten av så långt som jag skulle behöva, för när bilvägen tog slut var det mer än tre kilometer kvar. Jag satt snällt och väntade när R gick dit och tillbaka, för eftersom det regnade och man gick dit på en stig så var rullstolen inte ett alternativ.

Hindens rev är säkert ett ganska spektakulärt ställe, men kanske inte så mysigt i hällregn när jag knappt kan gå efter färden dit. Sen ville R gå in i en butik i Lidköping, så vi åkte åt fel håll ett tag. Kom inte iväg därifrån förrän halvtre. Det kändes som om det började brinna lite i knutarna om vi ska hinna med de två saker jag verkligen ska göra, och några småsaker som vore trevligt att kanske göra. Jag hade uppfattningen att vi skulle åka direkt till Värmland i går, norr om sjöarna, men så blev det inte alls. Tyckte inte att vi hade några tider att passa alls, eftersom vi inte behöver vara hemma förrän på söndag kväll, men om takten fortsätter som i morse hinner vi inte.

Jag hade gjort klart att jag absolut inte har någon lust att åka på små gropiga, kurviga vägar, att resan verkligen inte är målet och att jag inte tänker vara kartläsare. Det känns ungefär som om det är de enda sakerna vi gjort i dag, det var först halvtre vi lämnade stället där vi anlände och gjorde natt i går. Nu har vi i alla fall rullat med full fart mot destinationen, och jag tror att vi är framme om inte alltför länge. Äntligen. Två dagar att bara ta sig dit var inte med i mina beräkningar, men det blir sällan som man har tänkt sig. Det kan nog bli bra ändå.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/hindens-rev-och-bradis/

2 kommentarer

    • Sofie on juli 29, 2015 at 19:55
    • Svara

    Då måste de ha ändrat allt sedan jag bodde där för ett par år sedan. Vad har hänt med Läckö? Eller är det du som är ovanligt sur på allt just nu? Vet flera av mina kompisar som har varit där i sommar och alla har tyckt att det har varit vackert och ett mysigt resemål. Du är faktiskt den enda jag har sett på FB som har dissat Läckö.

    1. Märkligt! Det var knappt en människa där, och att behöva betala separat för entré, parkering (trots att avgiften gick till slottets renoveringar) och dessutom för att se trädgården ute kändes dumt – närmare 200 spänn per person. Vackert slott så länge man inte kom alltför nära, det byggdes scener och renoverades lite här och var. Otroligt fin utsikt från slottets baksida, men det kostade ju tydligen att sitta där och njuta av utsikten också.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: