Hönsmys är uselt

För inte så länge sen skrev jag om hur ofattbart dåliga rubriksättare som jobbade med Aftonbladets app på sistone. Inte bara var det syftningsfel, men även en smiley i rubriken. Då har man sjunkit riktigt lågt, om man ska föreställa en seriös nyhetskälla. Inte för att tidningen vanligtvis kan anklagas för det på någon punkt, men det var ett lågvattenmärke. Nu hittade jag en till rubrik som verkligen stod ut som riktigt usel. Det handlar om ett salmonellautbrott i USA, som tydligen verkar bero på att folk inte tvättat händerna efter att de hanterat höns och ankor som används som husdjur.

Hönsmys, ett ord använt av Aftonbladets usla rubriksättare

Hönsmys. Sug på den. Hönsmys. Det finns fredagsmys, och så finns det hönsmys. Kanske grismys och laxmys också, de rubrikerna har bara inte använts förut. Nej, man kan inte använda såna ord. Hur sjutton kan man komma på en sån usel rubrik? ”Dålig hygien orsak till salmonellautbrott” eller i stort sett vad som helst annat som ger en antydan till vad artikeln handlar om, hade varit bättre. Nåja, folk som kan skriva måste ju också ha semester, men hur sjutton kan de här människan, eller de om det är fler än en som bidragit till artiklarna, överhuvudtaget få ett jobb som innebär att de måste använda språket…?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/honsmys-ar-uselt/

2 kommentarer

  1. Håller med. De skriver verkligen urusla rubriker.
    Visste faktiskt inte att de hade gjort smileys också. Kens ju halv-seriöst…

    1. Ja, inte sjutton passar det som rubrik för en notis som i sig var hyfsat välskriven och seriös!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: