Mus i hus!

I dag är min katt lycklig, och någonstans därute ligger det eventuellt en mindre lycklig mus, om den överlevde pärsen. ”Svärmor” tyckte att hon hade sett en liten mus kila in under trappan till huset när hon kom över i förmiddags, och vad låg och spionerade under trappan? Jo, min katt, Bacon. Det var väl nästan bara för honom att öppna munnen och vänta på att den skulle kuta rätt in.

Jag satte mig vid datorn efter att vi pratat lite, och irriterade mig som fasen på några flugor som verkligen inte kunde låta mig vara i fred. De är så jäkla störande när de hela tiden är på antingen det jag dricker eller äter, eller flyger runt ansiktet. Jag hörde att Bacon jagade något, så jag antog att det var flugorna som irriterade honom också – han är ganska bra på att fånga dem. Sen hörde jag hur något pep. Aj då.

Död mus

Mycket riktigt, katten satt väldigt förnöjd vid tröskeln till badrummet och väntade på att leka en sväng till med den lila stackars musen, som sprang runt och försökte gömma sig i badrummet bakom toaletten. Det låg en droppe blod på golvet, så den var nog inte helt i mint condition, om man säger så. Gick till grannarna och bad om hjälp med att lyfta ut den, för jag är inte heller i form för att jaga efter en skadad och vettskrämd mus på golvet, men det kanske inte hade behövts. Den satt helt stilla, antagligen lite paralyserad, och lät sig bli upplockad och utsläppt på behörigt avstånd.

Hoppas att den lille kraken inte blev för illa åtgången. Katten undrade var tusan den hade tagit vägen, och gick och sniffade runt i badrummet flera gånger. Han fick i alla fall rikligt med beröm och en belöning för att han varit en så duktig jägare och tagit hem bytet, även om hans enda intention var att leka en stund!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/mus-i-hus/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: