Rabarberexplosion

Kommer ni ihåg att jag fick två krukor med höstrabarber att plantera på lantstället av morsan tidigare i somras? De var inte mer än tre små taniga stjälkar och blad (med tillhörande sniglar) när jag fick dem, och då såg de ut så här.

Höstrabarber i kruka som blev en explosion av rabarber i trädgårdslandet!

Svärmor” hjälpte mig att gräva ner dem i ett trädgårdsland på tomten, och vi vattnar på dem lite då och då när regnet inte vräker ner. Jag har absolut inte några gröna fingrar, men det här verkar jag ha lyckats med. Det har blivit en riktig explosion av små taniga rabarberstjälkar och blad, med kanske 7-8 stycken på varje planta. Det är lite svårt att se för det eventuella ogräset och potatisplantorna som samsas i samma trädgårsland, men så här ser den ut nu.

Höstrabarber. Det har blivit en explosion av rabarber!

De vanliga rabarberplantorna har ganska många stjälkar kvar fortfarande, så det kanske blir en skörd eller två till från dem, men höstrabarbern ska bara ta sig och växa i år. Det kanske blir bra att skörda nästa höst, för de verkar ju gilla att bo här. Men hörni, går det egentligen att misslyckas med rabarber om det inte är inlandsis eller sandstorm?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/rabarberexplosion/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: