Sjukhusmat – igen

Nu har jag ju haft förmånen att prova sjukhusmat i ytterligare ett landsting – eftersom vi var på lantstället när det här hände i lördags så tog vi självklart första bästa sjukhus. Nu har ju maten inte varit något enormt problem eftersom jag har tvingats fasta i fyra dagar. Fyra dagar. Ska man på operation måste man oftast fasta sedan midnatt kvällen innan, så jag tycker att jag borde fått något att äta varje dag efter att de hade beslutat att inte skära upp mig för varje dag. Icke. Man kan vara hungrig, och så kan man vara riktigt hungrig. Och när man väl får någonting att äta, så kan det väl i alla fall se ut som om det är gott, eller lukta gott? Sjukhusmat, soppaDet är två soppor som jag skulle försöka äta av, en varm och en kall “efterrätt“. Märkligt hur de alltid har efterrätt till alla mål, i stället för att lägga en spänn extra på själva maten. I det här fallet, när jag var så outsägligt hungrig, fick jag en soppa som var ljummen och bara smakade salt. Kunde inte urskilja någon annan smak än salt, så den gick verkligen inte ner. Har ingen aning om vad det var för soppa, men det var ganska stora klumpar av mjöl eller nåt annat förtjockningsmedel i. Tog en sked av efterrättssoppan efteråt, men det smakade bara socker och gick inte heller att äta. Nåja. På kvällen i går efter att de spenderat ytterligare två dagar med att försöka hitta roten till problemet till ingen nytta, fick jag en smörgås med ost och skinka. Gudomligt. Och R hade köpt en påse popcorn som jag försökte mula i mig.

Man får ju inte i sig några mängder när magsäcken krypt till en magpåse, men det är bra att magen och tarmarna får jobba lite. Hittills står det nog 1-1 mellan Stockholms och Södermanlands län vad gäller vem som har sämst sjukhusmat, men har jag otur behåller de mig någon dag till och jag får prova ytterligare vidrigheter


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/sjukhusmat-igen/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Den flytande maten har jag aldrig varit med om att dom fått till, bara förtjockningsmedel och nån äcklig buljong har aldrig fått i mig det.

    1. Verkligen vidrigt!

  2. Usch fär sjukhus mat, fattar inte, sällan lyckat tyvärr och jag undrar hur är det möjligt att misslyckas så…..
    Sen kan man undra massor av salt och massor av socker, låter ju inte som det nyttigaste då kroppen är sjuk, hoppas du får nåt som går att äta, kan tänka mig att den där mackan var supergod efter röra dagars svält…..

    KRYA PÅ DIG, HOPPAS DU FÅR HJÄLP OCH SNART BLIR BRA

    1. Tack! Nej, både energiinnehåll och näring verkar vara helt uppåt väggarna. Och maten är inte anpassad efter vad man behöver som sjuk. Mackan var underbar!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.