Sjukhusmat – igen

Nu har jag ju haft förmånen att prova sjukhusmat i ytterligare ett landsting. Eftersom jag var på Rs lantställe när jag blev dålig i lördags så körde han mig till första bästa akutsjukhus. Nu har ju maten inte varit något enormt problem eftersom jag har tvingats fasta i fyra dagar. Ska man på operation måste man nämligen oftast fasta sedan midnatt kvällen innan.

Men jag tycker att jag borde fått något att äta varje dag efter att de hade beslutat att inte skära upp mig just den dagen? Icke. Man kan vara hungrig, och så kan man vara riktigt hungrig. Det känns som om man kan äta vad som helst. Men det går inte. När man väl får någonting att äta, så kan det väl i alla fall se ut som om det är gott, eller lukta gott? En frukt kanske?

Sjukhusmat, soppaFick två soppor som jag skulle försöka äta av, en varm och en kall ”efterrätt”. Märkligt hur de alltid har efterrätt till alla mål. Vore det inte bättre att lägga en spänn extra på själva maten istället? Jag var så outsägligt hungrig och fick en soppa som var knappt ljummen och bara smakade extremt salt. Kunde inte urskilja någon annan smak än salt, så den gick verkligen inte ner. Höll på att kräkas efter första skeden.

Har ingen aning om vad det var för soppa, men det var ganska stora klumpar av mjöl eller nåt annat förtjockningsmedel i. Men ingen smak i övrigt, förutom just salt. Tog en sked av efterrättssoppan efteråt, men det smakade bara socker och gick inte heller att äta. Det blir alldeles för starkt med även de mildaste smaker när man inte ätit på länge. Nåja.

På kvällen i går efter att de spenderat ytterligare två dagar med att försöka hitta roten till problemet (till ingen nytta) fick jag en smörgås med ost och skinka. Gudomligt. Och R hade köpt en påse popcorn som jag försökte mula i mig.

Man får ju inte i sig några mängder när magsäcken krympt till storleken av typ en mandarin, men det är bra att magen får jobba lite. Hittills står det nog 1-1 mellan Stockholms och Södermanlands län vad gäller vem som har sämst sjukhusmat. Har jag otur behåller de mig några dagar till och jag får prova ytterligare vidrigheter.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/sjukhusmat-igen/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Ann Petterssonjuli 8, 2015 kl. 15:12
  • Svara

  Den flytande maten har jag aldrig varit med om att dom fått till, bara förtjockningsmedel och nån äcklig buljong har aldrig fått i mig det.

  1. Verkligen vidrigt!

  • Mariajuli 8, 2015 kl. 15:59
  • Svara

  Usch fär sjukhus mat, fattar inte, sällan lyckat tyvärr och jag undrar hur är det möjligt att misslyckas så…..
  Sen kan man undra massor av salt och massor av socker, låter ju inte som det nyttigaste då kroppen är sjuk, hoppas du får nåt som går att äta, kan tänka mig att den där mackan var supergod efter röra dagars svält…..

  KRYA PÅ DIG, HOPPAS DU FÅR HJÄLP OCH SNART BLIR BRA

  1. Tack! Nej, både energiinnehåll och näring verkar vara helt uppåt väggarna. Och maten är inte anpassad efter vad man behöver som sjuk. Mackan var underbar!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.