Kottar!

R kom ju alltså hem i går kväll efter sin arbetsresa. Han hade enormt mycket packning med sig, plus en påse med lite mat, nötter, frukt och sånt som ger snabb energi när man behöver det, men jag tror att han lyckades släpa hem allt det också. Så jäkla skönt att han är hemma, trots det enorma tvättberget han skapade. Och så hade han en present med sig till mig! När vi ger presenter till varandra är det oftast bara små billiga och roliga saker. Ska vi spendera pengar på något så gör vi det tillsammans. Jag fick två kottar!

Kottar, pinjekottar.

Gigantiska kottar, det där äpplet bredvid är ett helt vanligt normalstort Granny Smith-äpple. Han hade plockat dem själv, och jag sa att det såg ut som pinjekottar, varifrån pinjenötter kommer. Nej, sa han, det såg ut som en låg tall med väldigt långa barr och skitstora kottar. Ja, pinjeträd. Nej, tall som i pine, sa han. Jag frågade om han visste vad pinjenötter heter på engelska. Njaee. Pine nuts. Tallnötter.

Efter att jag visat en bild på ett sånt träd så gick han med på att det var pinjekottar. Utan nötter. De är ganska snygga faktiskt. R sa att det bara var att slänga dem om jag ville, men det tänker jag inte göra. De får plats någonstans, de ser roliga ut och de påminner om den här tiden. Och för att vara något från växtriket så kommer till och med jag att kunna ta hand om dem. Yes!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/kottar/

1 ping

  1. […] fem veckors väntetid. Åkte tillbaka till lantstället när R kom hem från sin resa, han hade kottar i present med sig hem. Käkade mer kräftor, fick visa ID på Systembolaget och shoppade för mitt […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.